Overslaan en naar de inhoud gaan

Forse groei in mobiel video kijken

Dat is de verwachting van Ooyala, een specialist in video-analytics en -publishing. Sinds 2011 is het aandeel van mobiele apparatuur in het bekijken van online video toegenomen met ruim een factor 7, blijkt uit onderzoek van het bedrijf. Ooyala publiceerde de resultaten in zijn Q4 2013 Global Video Index.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het afgelopen kwartaal werd al een kwart van alle online video's bekeken via smartphones en tablets. Mobiele gebruikers bekijken niet alleen heel korte filmpjes. De helft van de tijd die besteed werd aan het mobiel bekijken van online-video ging om filmpjes die langer dan 30 minuten duurden.

Sportverslagen zijn het populairst bij de mobiele video-kijkers. Zij kijken gemiddeld drie keer langer in een sessie naar sport als naar video-on-demand. Ter vergelijking: televisiekijkers besteden 89 procent van de tijd die ze naar sport kijken aan video's langer dan 10 minuten. Op mobiele apparatuur ligt dat percentage op 62 procent. De mobiele gebruikers kijken vaker naar herhalingen en hoogtepunten van sportwedstrijden.

Volgens Ooyala's CEO Jay Fulcher is sport de grote innovator voor digitale distributie, vooral voor het live en mobiel bekijken van evenementen.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in