Beheer

Personal Tech

Forse groei in mobiel video kijken

31 maart 2014
In 2016 wordt de helft van al het online verspreide videomateriaal afgespeeld op een smartphone of tablet.

Dat is de verwachting van Ooyala, een specialist in video-analytics en -publishing. Sinds 2011 is het aandeel van  mobiele apparatuur in het bekijken van online video toegenomen met ruim een factor 7, blijkt uit onderzoek van het bedrijf. Ooyala publiceerde de resultaten in zijn Q4 2013 Global Video Index.

Het afgelopen kwartaal werd al een kwart van alle online video's bekeken via smartphones en tablets. Mobiele gebruikers bekijken niet alleen heel korte filmpjes. De helft van de tijd die besteed werd aan het mobiel bekijken van online-video ging om filmpjes die langer dan 30 minuten duurden.

Sportverslagen zijn het populairst bij de mobiele video-kijkers. Zij kijken gemiddeld drie keer langer in een sessie naar sport als naar video-on-demand. Ter vergelijking: televisiekijkers besteden 89 procent van de tijd die ze naar sport kijken aan video's langer dan 10 minuten. Op mobiele apparatuur ligt dat percentage op 62 procent. De mobiele gebruikers kijken vaker naar herhalingen en hoogtepunten van sportwedstrijden.

Volgens Ooyala's CEO Jay Fulcher is sport de grote innovator voor digitale distributie, vooral voor het live en mobiel bekijken van evenementen.


Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.