Overslaan en naar de inhoud gaan

Forbes: Carlos Slim rijkste, Gates tweede

Microsoft-oprichter Bill Gates staat net als vorig jaar op de tweede plaats. Zijn vermogen wordt geschat op 56 miljard dollar. Larry Ellison, CEO van Oracle is dit jaar één plaats naar boven opgeschoven en neemt de vijfde positie in met 39,5 miljard dollar. Zijn vermogen groeide in het afgelopen jaar met 11,5 miljard dankzij een stijging van de waarde van Oracle-aandelen van 30 procent.
Bill Gates

Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin staan net als vorig jaar op een gedeelde 24-ste plaats met elke 19,8 miljard dollar achter hun naam. Eric Schmidt, de man in april die zijn CEO-taken aan Larry Page overdraagt, staat op plaats 136 en is goed voor 7 miljard dollar.

Michael Dell, oprichter en directeur van de gelijknamige pc-fabrikant, zakte van plaats 37 naar 44. Zijn vermogen wordt geschat op 14,6 miljard dollar. Vorig jaar kwam hij van plaats 25. Dell staat net boven Steve Ballmer, CEO van Microsoft, die daalde van plaats 33 naar 46. Ballmers vermogen staat op 14,5 miljard dollar. Apple-topman Steve Jobs staat op 110, met een vermogen van 8,3 miljard dollar.

Wereldwijd is het nettovermogen van het totale aantal miljardairs in een jaar tijd 25 procent gegroeid tot 4,5 biljoen dollar (3,2 biljoen euro). Het gemiddelde nettovermogen van de superrijken is volgens de woensdag gepubliceerde ranglijst van het Amerikaanse blad Forbes van 3,5 miljard naar 3,7 miljard dollar gestegen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in