Gates

Forbes: Carlos Slim rijkste, Gates tweede

10 maart 2011
De Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim is door Forbes uitgeroepen tot rijkste man op aarde, met een geschat vermogen van 74 miljard dollar. Slim heeft net als vorig jaar de koppositie van de lijst van 'World's Billionaires' van het zakenblad Forbes in handen.

Microsoft-oprichter Bill Gates staat net als vorig jaar op de tweede plaats. Zijn vermogen wordt geschat op 56 miljard dollar. Larry Ellison, CEO van Oracle is dit jaar één plaats naar boven opgeschoven en neemt de vijfde positie in met 39,5 miljard dollar. Zijn vermogen groeide in het afgelopen jaar met 11,5 miljard dankzij een stijging van de waarde van Oracle-aandelen van 30 procent.

Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin staan net als vorig jaar op een gedeelde 24-ste plaats met elke 19,8 miljard dollar achter hun naam. Eric Schmidt, de man in april die zijn CEO-taken aan Larry Page overdraagt, staat op plaats 136 en is goed voor 7 miljard dollar.

Michael Dell, oprichter en directeur van de gelijknamige pc-fabrikant, zakte van plaats 37 naar 44. Zijn vermogen wordt geschat op 14,6 miljard dollar. Vorig jaar kwam hij van plaats 25. Dell staat net boven Steve Ballmer, CEO van Microsoft, die daalde van plaats 33 naar 46. Ballmers vermogen staat op 14,5 miljard dollar. Apple-topman Steve Jobs staat op 110, met een vermogen van 8,3 miljard dollar.

Wereldwijd is het nettovermogen van het totale aantal miljardairs in een jaar tijd 25 procent gegroeid tot 4,5 biljoen dollar (3,2 biljoen euro). Het gemiddelde nettovermogen van de superrijken is volgens de woensdag gepubliceerde ranglijst van het Amerikaanse blad Forbes van 3,5 miljard naar 3,7 miljard dollar gestegen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.