Loopbaan

Branche
tech

Flinke klappen voor techbedrijven: 'Ze moeten het nu zonder kennismigranten doen'

IT-recruiter Sterksen ziet veel werk stil liggen

Productie traditionele chips © Intel
31 maart 2020

IT-recruiter Sterksen ziet veel werk stil liggen

De IT-wereld krijgt door de coronacrisis flinke klappen omdat veel projecten stil komen te liggen. Aan de andere kant zijn IT’ers vanwege het massale thuiswerken misschien wel belangrijker dan ooit. Hoe vergaat het IT-recruiters in deze roerige tijden? Erik Hollander, commercieel directeur bij IT werving- en selectiebureau Sterksen, constateert dat veel recruitment-werk stil ligt. Hij ziet echter ook lichtpuntjes.

Hoe is deze crisis bij IT-recruiters aangekomen?
“Ik denk dat wij, net als onze klanten, toch wel verrast zijn door de snelheid waarmee de ontwikkelingen rondom het coronavirus zich opvolgen. We komen uit een situatie van hoogconjunctuur, met veel groeiperspectief en bedrijven die lange termijn-plannen opstelden en daar mensen voor nodig hebben. Die zaken vallen natuurlijk helemaal weg vanwege gesloten grenzen en geldende reisverboden. De maatregelen beperken de wereldhandel enorm. Er wordt inmiddels een behoorlijke recessie verwacht. De impact daarvan op de dienstverlenende sector is gigantisch, maar laat zich nog steeds niet helemaal voorspellen.”

Wat merken jullie praktisch gezien van de huidige maatregelen?
We zien dat veel kandidaten die al in een procedure zitten het nu laten afweten. Het is ongelooflijk lastig geworden om zaken te doen als wervingsbureau. Behalve dat grenzen dicht zijn moet je ook rekening houden met social distance. Veel bedrijfsomgevingen zijn bovendien gesloten. Dat bemoeilijkt onze wervingsprocessen uiteraard enorm. 

Hoe kijkt u naar de lange termijn?
De aanhoudende onzekerheid over maatregelen blijven voorlopig bestaan. Dat zorgt ervoor dat IT-bedrijven een stuk voorzichtiger worden. De strategische besluiten, investeringen en groeiambities worden voorlopig even geparkeerd. Voor ons als wervingsbureau is groei natuurlijk een belangrijke factor, omdat daar veel vacatures door ontstaan.

Erik Hollander

Erik Hollander

Sterksen bestaat al sinds 2002. Hoe verging het jullie in eerdere crisistijden?
In 2008 ontstond er een bankencrisis. Die had natuurlijk ook een enorme impact op de maatschappij, maar verliep meer in fases. Veel zaken waren enigszins te voorspellen. Voor de huidige situatie is helaas geen draaiboek. Er is totale onzekerheid en dat zien we straks ook in het consumentenvertrouwen. Daar gaan wij gevolgen van merken: IT’ers blijven dan liever zitten op hun plek en houden vast aan hun bestaande vaste contract.  

Minder werk betekent toch ook dat meer IT’ers hun handen vrij hebben?
Ik verwacht inderdaad dat er meer IT’ers beschikbaar worden. Maar bedenk wel: we bevonden ons enkele weken terug nog in een gigantisch overspannen arbeidsmarkt. Er waren bijvoorbeeld per Java developer misschien wel veertien tot zestien vacatures beschikbaar. Ik wil dan ook aan de IT-bedrijven meegeven dat het ze zich niet moeten laten leiden door de situatie op de arbeidsmarkt. Het duurt nog lang voordat we in rustiger vaarwater komen. Je zult zien dat er dan ineens veel bedrijven zijn die dan met smart zitten te wachten op IT’ers. De schaarste met IT’ers blijft gewoon bestaan.

Niemand meer aannemen nu is geen goed plan?
Daar kun je voor kiezen en dat is op korte termijn misschien wel de juiste reactie om geld te besparen. Maar het risico bestaat wel dat de crisis straks voorbij is en dat je dan opnieuw iedere functie moet aannemen. Dat levert een forse vertraging op. Het strategische beleid zou ik niet volledig overboord gooien.

Dus wat u betreft moet het werven gewoon doorgaan.
Ja. Maar ‘gewoon’ zou ik het niet noemen. Uiteraard moet je als bedrijf wel letten op kosten. Die vierde systeembeheerder, zesde Java developer of zevende business analist zou ik lekker even niet aannemen. Maar de mensen voor strategische posities, die heel moeilijk te vinden zijn, zou ik wel door laten lopen. Zo wordt je straks niet geconfronteerd met een stilliggend bedrijf.

Hoe kun je momenteel nog IT’ers werven als ze niet meer op gesprek kunnen komen?
Zorg dat je online aanwezigheid zo goed mogelijk is. Gesprekken kun je via Skype of met beeldbellen doen. De eerste verkennende fase kun je prima doorkomen. Kandidaten die je graag nu al definitief in je organisatie binnenhaalt, zou je een stukje zekerheid geven door bijvoorbeeld de proeftijd uit het arbeidscontract te schrappen. En ook met de huidige beperkingen mag je nog steeds een een-op-een gesprek voeren als je voldoende afstand behoudt. De overheid biedt nog steeds mogelijkheden om ervoor te zorgen dat bedrijven niet helemaal stil vallen. 

En de internationaal opererende bedrijven? Die hebben problemen die niet op te lossen zijn.
De impact op grote bedrijven zoals ASML, waar veel internationale professionals werken die bijvoorbeeld als kennismigrant naar Nederland komen om aan machines te bouwen, is enorm. In sommige landen heerst nu een totale lock-down. Het is daardoor vrijwel onmogelijk om kandidaten fysiek te verplaatsen. Daar hebben we behalve online tools nog geen oplossing voor. Ook veel kleine start-ups krijgen flinke klappen, met name die in de engineeringhoek. Daar zie je uitsluitend nog kennismigranten omdat de kennis in Nederland niet voor handen is. Deze mensen kun je nu niet naar Nederland halen. Dat heeft een enorm business-verstorend effect. 

Zijn er ook lichtpuntjes?
Ja. Opvallend genoeg zien we dat de meeste ZZP’ers in de IT worden nog wel worden ingezet, omdat strategische projecten gewoon doorlopen. Zij worden daardoor niet zo collectief en hard geraakt.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.