Management

Klantinteractie
screendump Flickr

Flinke inperking opslagruimte gratis Flickr-accounts

Online fotocommunity maakt een einde aan terabyte aan opslagruimte voor gratis gebruikers.

Flickr screenshot © Flickr AG Connect
2 november 2018

Online fotocommunity maakt een einde aan terabyte aan opslagruimte voor gratis gebruikers.

De tijden van het gratis plaatsen van vele tienduizenden foto’s op fotoplatform Flickr zijn voorbij. Op het eigen forum kondigde de ceo van Flickr, Don MacAskill, aan dat gebruikers die de dienst gratis gebruiken binnenkort slechts 1000 foto’s mogen plaatsen. Wie meer wil, moet gaan betalen.

De wijzigingen lijken het gevolg van de overname door  SmugMug die afgelopen april werd afgerond en zijn vooral slecht nieuws voor de gebruikers die meer dan duizend foto’s op het platform hebben geplaats. Voorheen kregen de gebruikers die gebruikmaakten van de gratis services van Flickr 1 terabyte aan dataopslag tot hun beschikking voor het uploaden van foto’s of video’s.

´Transparante verstandhouding´

Flickr maakt de keuze naar eigen zeggen om een transparante band met gebruikers te hebben. “Helaas zijn ‘gratis’ services zelden daadwerkelijk ‘gratis’ voor gebruikers. Zij betalen met hun data of hun tijd. Wij zien liever dat deze verstandhouding transparanter is”,  zo schrijft McAskill.

Gebruikers die de gratis versie van Flickr willen blijven gebruiken, krijgen tot 8 januari de kans hun beeldmateriaal te downloaden. Na deze datum zal Flickr de beelden actief gaan verwijderen en kunnen gebruikers met meer dan duizend foto’s geen beelden meer uploaden.

 

Flickr Pro

De Pro-versie van Flickr wordt in de nieuwe vorm wel uitgebreid. Zo krijgen betalende gebruikers van de community onbeperkte opslagruimte, een advertentievrije omgeving, 5K fotogrootte en een vergrote video playback-functie die tien minuten aan beeldmateriaal aankan. De abonnementen voor Flickr Pro zullen iets meer dan 40 euro gaan kosten.

Gebruikers lijken vooralsnog niet erg blij met de wijzigingen die Flickr donderdag aankondigde. Veel gebruikers voorspellen dat de fotocommunity met deze stap de eigen ondergang inluidt. 

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.