Innovatie & Strategie

Personal Tech
MOTIV Ring Fitness Tracker

Fitnesstracker in een ring

Motiv introduceerde vorige maand de officiële versie van de Motiv Ring Fitness Tracker.

MOTIV Ring Fitness Tracker © MOTIV
24 augustus 2018

Motiv introduceerde vorige maand de officiële versie van de Motiv Ring Fitness Tracker.

Motiv heeft daarmee een stijlvolle, maar onopvallende fitnesstracker die samenwerkt met een reeks smartphones op iOS en Android en met de Alexa slimme assistent. De waterdichte ring heeft sensoren die hartslag, slaappatronen, aantal stappen en afgelegde afstand vastleggen. De bijbehorende app kan de gegevens doorspelen aan diverse fitnessapps zoals Google Fit en Apple Health.

MOTIV Ring Fitness Tracker

sensoren: 

 

versnellingsmeter (3 richtingen)
optische hartslagmeter

 

accu:

 

Lithium-Ion (volledige lading binnen 90 min, gebruiksduur 3 dagen)

 

verbinding:

 

 bluetooth

 

geheugen:
 

 genoeg voor 3 dagen continue metingen

kleur: 

 
 leisteengrijs en een rozegoud
   
adviesprijs:

 
199 dollar

 

 

Volgens medeoprichter en CTO Curt von Badinski was het ontwerp een enorme uitdaging. De componenten moesten klein zijn om te passen in een ontwerp dat ongeveer tien keer zo klein is als concurrerende armbandachtige trackers. Daarom zijn veel componenten speciaal voor de ring ontwikkeld, zoals het ronde flexibele moederbordje, de gekromde accu en de algoritmen.

De ring synchroniseert data automatisch wanneer deze in de buurt van de smartphone komen. Handmatig synchroniseren kan ook door de ring een aantal keer om de vinger heen en weer te draaien. De ring kan worden opgeladen met een speciaal magnetische USB docking station voor in een laptop of onderweg via een bijbehorende powerpack in de vorm van een sleutelring.

Magazine AG Connect

Dit artikel is ook gepubliceerd in het magazine van AG Connect (nummer 8, 2018). Wil je alle artikelen uit dit nummer lezen, klik dan hier voor de inhoudsopgave.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.