Overslaan en naar de inhoud gaan

Fitnessarmband Microsoft heeft nog maar maanden te leven

De Microsoft Band die nooit groots is aangeslagen, laat over enkele maanden het leven. De op gezondheid gerichte fitnessarmband is twee jaar terug al uit de verkoop gehaald, maar bestaande exemplaren zijn nog volledig te gebruiken. Daar komt straks een einde aan.
fitnessarmband Microsoft
© Microsoft
Microsoft

Bestaande gebruikers van de Microsoft Band zullen hun fitnessarmband per 31 mei functionaliteit zien verliezen. De fabrikant zet dan namelijk zijn cloudservices voor dat apparaat uit én verwijdert zijn apps uit de drie app stores waarin ze beschikbaar zijn, meldt The Verge. De Band-apps voor Windows, Android en iOS verdwijnen uit de online-winkels van respectievelijk Microsoft, Google en Apple.

Luxe stappenteller en wekker

Verder omvat dit einde van de support, services en apps ook het Microsoft Health-dashboard waar gebruikers hun gegevens kunnen inzien. Die data zal per 31 mei worden verwijderd. Gebruikers die waarde hechten aan hun fitness- en gezondheidsinformatie krijgen nu van Microsoft het advies om hun gegevens te exporteren uit het dashboard.

Hiermee zijn Bands niet volledig uitgeschakeld, maar zijn ze wel functioneel beperkt. Ze kunnen voortaan alleen dienen voor offline functies zoals het meten van dagelijkse stappen, hartslag, en workouts, naast slaapmonitoring en fungeren als wekker. Wanneer een Microsoft-fitnessarmband echter wordt gereset dan zal het onmogelijk zijn om het apparaat opnieuw in te stellen voor gebruik, laat Microsoft weten in zijn FAQ hierover. De leverancier biedt in aamerking komende gebruikers nog wel enige compensatie aan voor dit verlies.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in