Innovatie & Strategie

Personal Tech
Microsoft Band

Fitnessarmband Microsoft heeft nog maar maanden te leven

Microsoft trekt de stekker uit zijn fitnessarmband Band door de apps en services ervoor te schrappen.

© Microsoft
5 maart 2019

Microsoft trekt de stekker uit zijn fitnessarmband Band door de apps en services ervoor te schrappen.

De Microsoft Band die nooit groots is aangeslagen, laat over enkele maanden het leven. De op gezondheid gerichte fitnessarmband is twee jaar terug al uit de verkoop gehaald, maar bestaande exemplaren zijn nog volledig te gebruiken. Daar komt straks een einde aan.

Bestaande gebruikers van de Microsoft Band zullen hun fitnessarmband per 31 mei functionaliteit zien verliezen. De fabrikant zet dan namelijk zijn cloudservices voor dat apparaat uit én verwijdert zijn apps uit de drie app stores waarin ze beschikbaar zijn, meldt The Verge. De Band-apps voor Windows, Android en iOS verdwijnen uit de online-winkels van respectievelijk Microsoft, Google en Apple.

Luxe stappenteller en wekker

Verder omvat dit einde van de support, services en apps ook het Microsoft Health-dashboard waar gebruikers hun gegevens kunnen inzien. Die data zal per 31 mei worden verwijderd. Gebruikers die waarde hechten aan hun fitness- en gezondheidsinformatie krijgen nu van Microsoft het advies om hun gegevens te exporteren uit het dashboard.

Hiermee zijn Bands niet volledig uitgeschakeld, maar zijn ze wel functioneel beperkt. Ze kunnen voortaan alleen dienen voor offline functies zoals het meten van dagelijkse stappen, hartslag, en workouts, naast slaapmonitoring en fungeren als wekker. Wanneer een Microsoft-fitnessarmband echter wordt gereset dan zal het onmogelijk zijn om het apparaat opnieuw in te stellen voor gebruik, laat Microsoft weten in zijn FAQ hierover. De leverancier biedt in aamerking komende gebruikers nog wel enige compensatie aan voor dit verlies.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
1
Reacties
cyberiad 06 maart 2019 14:49

Zie hier het risico van gadgets die alleen (goed) werken met een gekoppelde cloudapp: ziet de fabrikant er geen gat meer in, en trekt deze de stekker er uit, dan zit je met een strop. De hardware is prima, maar de functionaliteit waarvoor je het ooit hebt gekocht is verdwenen.
Waarom, vraag ik me dan af. Dat je geen onderhoud meer wilt doen is tot daar aan toe, maar gewoon alles stoppen? Stel je het zelfde voor bij een auto: de fabrikant maakt het model niet meer, en vervolgens stoppen alle auto's van dat model met rijden.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.