Firewall voor fax

17 november 2005
N&N Partners heeft een apparaatje ontwikkeld dat het aftappen van faxverkeer moet voorkomen. Naarmate er meer multifunctionele apparaten komen die aan netwerken hangen, kan het faxverkeer makkelijker onderschept worden, zo stelt het Apeldoornse bedrijf. Daarnaast beschikken steeds meer faxapparaten over Remote Diagnostics en Remote Maintenance mogelijkheden.
Het Remote Control Intercepting Device, dat tussen het faxapparaat en de telefoonlijn wordt geplaatst, moet het aftappen tegengaan. Hoe het apparaat precies werkt, wil N&N niet zeggen. Het bedrijf mikt met zijn vinding vooral op markten waar de fax nog veel gebruikt wordt, zoals advocaten en notarissen.
Het apparaat is wereldwijd gepatenteerd. Voor verschillende Europese landen wordt momenteel de distributie opgezet.
In Nederland heeft TVM Verzekeringen al zijn faxen met een RCID apparaat beveiligd.
N&N kan echter geen exclusiviteit claimen: Er zijn verschillende buitenlandse bedrijven die soortgelijke oplossingen bieden, zoals de Vox SL 6000.

Notebook met geïntegreerde TV/Tuner
Acer, leverancier van computerapparatuur, brengt een nieuwe reeks breedbeeld notebooks op de markt. De Aspire 9500-serie bevat een Centrino-computerchip van de tweede generatie met een processorsnelheid tot 1,7 Ghz. Ze bevatten ook een chipset met ondersteuning voor een 802.11b/g draadloze netwerkverbinding. Het Aspire 9500 systeemgeheugen gebruikt DDR-2 dual-channel technologie bij 533 MHz met een standaardcapaciteit van 512/1024MB die is uit te breiden tot 2,0 GB. De ATA/100 vaste schijf kan tot 120 GB opslagruimte bieden. Het opvallende 17inch breedbeeldscherm komt met optionele dual lamp technologie en een geïntegreerde digitale/analoge TV-tuner.

Compacte monochrome laserprinter
Met de PagePro 1400W introduceert Konica Minolta Printing Solutions een compacte monochrome laserprinter. De printer past op een boekenplank, zowel wat betreft afmetingen als gewicht, en is dus vooral geschikt voor een persoonlijke werkomgeving. De PagePro 1400W ondersteunt Windows 98 SE tot en met Windows XP en heeft een adviesprijs van ¤ 129,- ex BTW. De nieuwe printer is ten opzichte van zijn voorganger PagePro 1300W nog compacter (minder hoog, minder breed). Ook is hij voorzien van de nu gangbare USB-interface 2.0. Na inschakelen is de printer binnen 21 seconden klaar voor gebruik. De eerste pagina verschijnt binnen 13 seconden na de printopdracht. Het afdrukken geschiedt met een snelheid van 16 pagina’s per minuut. De PagePro 1400W is ontworpen voor de productie van gemiddeld 9.000 A4-afdrukken per maand. Het interne geheugen van de printer bedraagt 8 MB.
Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, gaat de tape produceren voor de nieuwe Sun StorageTek T10000-tapedrive. Imation is medeontwikkelaar van de nieuwe tape. Imation combineert haar eigen dunne-laagtechnologie die het mogelijk maakt om een tape te produceren met een opslagcapaciteit van een terabyte met haar ’N Pattern’ servotechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat gegevens op nanometerniveau kunnen worden weggeschreven.

Consul Risk Management, aanbieder van IT-beveiligingssoftware, kondigt de lancering aan van Consul InSight Suite 6.0. Het programma biedt auditing- en rapportagemogelijkheden voor grote, gedifferentieerde netwerkomgevingen met duizenden gebruikers en domeinen. Versie 6.0 biedt onder andere een automatische generator voor beveiligingsbeleid, een software development toolkit (SDK) die ontbrekende audit trails kan aanvullen, verbeterde schaalbaarheid en prestaties. Met InSight Suite 6.0 moeten bedrijven eenvoudig kunnen auditen, rapporteren en het gebruik van het netwerk onderzoeken om naleving van bedrijfsbeleid, industrievoorschriften en nationale en internationale wet- en regelgeving aan te tonen.

Ontrack Data Recovery, een zogenaamde data recovery-expert, introduceert Ontrack PowerControls 4.0, de jongste versie van zijn mailbox recovery tool. Met de verbeterde versie kunnen Microsoft Exchange-beheerders tijd besparen en betere recoveryprestaties leveren door betere zoek- en rapportagemogelijkheden en uitgebreide ondersteuning voor de back-upformaten van CommVault Galaxy en UltraBac Software. PowerControls, dat het predicaat ‘Verified for Microsoft Windows XP’ heeft, kunnen IT-professionals gebruiken bij het zoeken, kopiëren en herstellen van berichten of individuele mailboxonderdelen vanuit elke vroegere, volledige back-up, eerder opgezette databases en Information Storebestanden. Het programma vereist geen aanpassingen aan de bestaande Exchange Server of back-uparchitectuur. Het gebruik van een Exchange recovery server is bij deze oplossing overbodig.

NEC Computers introduceert StormShield, een proactieve beveiligingsoplossing voor de pc. StormShield maakt gebruik van gedragsanalyse van de computergebruiker. De software ontdekt en blokkeert risicovol gedrag voordat de pc of het netwerk geïnfecteerd raakt. De oplossing vormt daarmee een aanvulling op antivirus-software, firewalls, anti-spam- en andere beveiligingsoplossingen. Er kunnen enkel door het bedrijf goedgekeurde applicaties worden gebruikt. Het downloaden van video- of MP3-bestanden is onmogelijk gemaakt. De oplossing beperkt daarnaast de toegang tot verwijderbare media en controleert de beveiligingsinstellingen van de pc.

Canon Europa heeft een distributieovereenkomst gesloten met ADOS Corporation, aanbieder van Document Management Software. Met de toevoeging van ADOS Smart Document Management Software aan Canons portfolio kunnen bedrijven vanaf elke locatie gedeelde, digitale archieven benaderen. Smart Document Management moet vooral de tijd verminderen die men normaal kwijt is aan het zoeken naar documenten. De software werkt vanaf elke werkplek of met elke mobiele toepassing met internettoegang. Naast het archiveren, doorzoeken en delen van gedigitaliseerde documenten is ook het distribueren van documenten gestroomlijnd. Verzenden of delen van documenten kan eenvoudig via e-mail, fax of door de informatie op intranet te plaatsen.

McAfee, aanbieder van Intrusion Prevention en Security Risk Management software, heeft het Foundstone productaanbod uitgebreid. De Foundstone Enterprise 4.2 is voorzien van speciale sjablonen waardoor bedrijven beter kunnen voldoen aan de wettelijke voorschriften. Het eveneens nieuwe FS 850 is een onderhoudsvrije applicatie voor remote assessment. Voor de IT-professional worden daarmee nieuwe mogelijkheden geopend voor automatisering, integratie en vereenvoudiging van het beheer van kwetsbaarheden en conformering aan wettelijke bepalingen. De software voorziet in sjablonen voor conformering aan vijf belangrijke wetstelsels ¯ Sarbanes-Oxley, FISMA (Federal Information Security Management Act, 2002), PCI (Payment Card Industry), ISO 17799/BS 7799 en HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act, 1996).

Sybase, leverancier van enterprise infrastructuren en software voor mobiele toepassingen, introduceert Sybase mFolio Carrier Edition voor telecombedrijven, een dynamische dienst voor het mobiliseren van web-content. Carrier Edition biedt nieuwe functies waarmee mobiele abonnees toegang krijgen tot audio- en video-podcasts, foto-sharing-sites en het instellen van alerts. Mobiele telecombedrijven kunnen op deze wijze nieuwe of bestaande content leveren aan huidige abonnees, zonder dat het nodig is dat bestaande handsets opnieuw geconfigureerd moeten worden.

Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, legt de laatste hand aan de ontwikkelingen voor zowel de HD DVD- als Blu-ray optische media. De opslagdeskundige heeft plannen om beide formaten uit te rusten met Imation’s krasbestendige beschermlaag. Deze laag is ontwikkeld om waardevolle gegevens optimaal te beschermen.

EMC introduceert een nieuwe suite van oplossingen om klanten te helpen met de migratie naar het databaseplatform Microsoft SQL Server 2005. Naast een snellere migratie zorgen deze oplossingen er ook voor dat deze klanten nu ook binnen SQL Server 2005 gebruik kunnen maken van EMC’s overkoepelende Information Lifecycle Management-aanpak, zodat ze hun belangrijke informatie nu ook binnen SQL server altijd optimaal en tegen de laagste kosten kunnen gebruiken gedurende de volledige levenscyclus ervan.

The MathWorks kondigt de nieuwste versie van de Video and Image Processing Blockset aan. Deze vernieuwde versie breidt de functionaliteit van Simulink uit, waardoor engineers met behulp van Model-Based Design geïntegreerde video- en beeldverwerkingssystemen kunnen ontwikkelen. De Video and Imaging Processing Blockset 2 voegt nieuwe blocks toe aan de bibliotheek en vult de bestaande blocks aan met functionaliteiten voor onder andere het volgen van doelwitten, region of interest (ROI) verwerking, blob analyses, projectieve transformaties, piramiding, kleurconversie en kleurverwerking. Dankzij deze functionaliteiten kunnen de engineers complexe video- en beeldverwerkingssystemen ontwikkelen voor de luchtvaart, defensie, automobielindustrie, consumentenelektronica, de medische industrie en de beveiligingssector.

Jabra, leverancier van producten voor handsfree communicatie voor de mobiele consument heeft de Jabra BT150 geïntroduceerd, een compacte headset die modern design combineert met alle noodzakelijke functies voor makkelijke en handige hands-free mobiele communicatie.
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!