Beheer

Security

Firefox werkt aan 'stealth'-modus

18 augustus 2015
Mozilla wil Firefox nadrukkelijke profileren als de privacy-browser. Het bedrijf heeft een fundamentele verbetering van de bescherming van z'n gebruikers op stapel staan.

In aanvulling op de 'do not track'-optie, die tegenwoordig in de meeste browsers wel aanwezig is, wil Firefox nu ook de door gebruikeranalytische-sites gehanteerde tracking-fratsen met cookies of browser fingerprinting de pas af snijden.

Firefox-maker Mozilla liet gisteren weten daartoe een tool te hebben ontwikkeld, dat na testen, waarschijnlijk standaard onderdeel wordt van de browser. Op dit moment is het tool in 'pre-beta' beschikbaar voor Firefox Developer Edition voor Windows, Mac en Linux, en voor Firefox Aurora op Android. Nadeel van het gebruik van de tool kan zijn dat sommige sites er niet goed door zullen laden, maar in dergelijke gevallen kunnen de anti-trackingfuncties voor dat webadres uit worden gezet.

Ghostery en AdBlock

De functionaliteit die Firefox nu standaard wil gaan inbouwen was overigens wel al beschikbaar via zogeheten extensies van derden, die de gebruikers zelf eenvoudig in hun browser kunnen invoegen. Bekende extensies voor het voorkomen van tracking via Coockies en Fingerprinting zijn Ghostery, AdBlock Plus en Privacy Badger.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.