Beheer

Security
Firefox

Firefox laat niet meer met https sollen

5 november 2012
Mozilla bouwt in een nieuwe bèta-versie van de Firefox-browser een beveiliging in die het om de tuin leiden van beveiligde internetverbindingen weer veel lastiger moet maken.

De nieuwe eigenschap heet HTTPS Strict Transport Security (HSTS) in combinatie met een database met sites waarvan bekend is dat zij ook HSTS ondersteunen. De browser legt geen verbinding met die sites tenzij deze een valide certificaat presenteren. Zo voorkomt de browser dat het verkeer met deze sites via een man-in-the-middle aanval kan worden afgeluisterd of gemanipuleerd. 

Controle ontbreekt

HSTS dwingt de browser gebruik te maken van secure socket layer (SSL) voor een beveiligd transport. Maar de website controleert niet of de verbinding ook end-to-end tot stand komt met het juiste certificaat. Dat biedt kwaadwillenden de mogelijkheid zelf een verbinding met de server op te zetten met het valide certificaat en met een vals certificaat de verbinding met de eindgebruiker op te zetten zodat deze toch denkt via een SSL-beveiligde verbinding te communiceren.

De controle die Mozilla nu toevoegt, voorkomt dat de de Firefox-bèta een vals certificaat accepteert voor het opzetten van de SSL-verbinding.Ook Google Chrome heeft een dergelijk controlemechanisme ingebouwd.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.