Beheer

Security
FireEye icon

FireEye neemt Mandiant over

© FireEye
3 januari 2014
Beveiligingsbedrijf FireEye heeft branchegenoot Mandiant overgenomen. Door de samenvoeging van de twee ontstaat een bedrijf, zo stellen de betrokkenen, dat een groot aanbod heeft voor het detecteren, oplossen en afweren van netwerkbedreigingen.

FireEye heeft zich gespecialiseerd in het bestrijden van cyberaanvallen. De producten van Mandiant (gericht op het beveiligen van eindpunten in netwerken) kunnen daar goed bij helpen, is de redenering.

Financiële paragraaf

De overname wordt deels betaald in contanten en deels in aandelen. FireEye betaalt een bedrag van ruim 106 miljoen dollar en geeft daarnaast 21,5 miljoen nieuw aandelen uit die hun weg vinden naar de belanghebbers van het voormalige Mandiant.

Al langer contact

Mandiant was al sinds april 2012 een strategische partner van FireEye. De twee zijn sinds die tijd bezig geweest om hun producten op die van de ander af te stemmen. Daarbij speelde de database van Mandiant, met gegevens over nieuwe bedreigingen in Cyberspace, een belangrijke rol. Die database wordt nog steeds continu uitgebreid met nieuwe meetgegevens.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.