Beheer

Security
Classified

FCC claimt nieuw verweer tegen DDoS te hebben

Nieuwe maatregelen moeten voorkomen dat de site van de Amerikaanse overheidsdienst niet meer plat kan gaan.

© CC BY-2.0 Zappys Technology Solutions
2 augustus 2017

Nieuwe maatregelen moeten voorkomen dat de site van de Amerikaanse overheidsdienst niet meer plat kan gaan.

De Amerikaanse toezichthouder op communicatie FCC kreeg op 8 mei te maken met DDoS-aanvallen. Die zouden op dit moment geen effect meer hebben, beweert de dienst tegenover leden van het het Amerikaans Congres.

De DDoS-aanval op de FCC was onderdeel van een protest tegen nieuwe plannen van de regering Trump en van FCC-topman Ajit Pai om de regels die netneutraliteit waarborgen, af te breken. Leden van de Democratische afvaardiging in het Amerikaanse Congres wilden weten hoe de FCC dergelijke aanvallen in de toekomst denkt te voorkomen.

Het enige dat de FCC echter kwijt wil is dat er oplossingen zijn gevonden. Waaruit de maatregelen bestaan, kan de FCC niet verder toelichten. Volgens de FCC zou een publiek inzicht in de nieuwe aanpak de effectiviteit ervan teniet doen. Duidelijk is wel dat de IT-afdeling van de FCC in samenwerking met commerciële aanbieders van clouddiensten 'Internet-gebaseerde oplossingen heeft gevonden die een rem zetten op de hoeveelheid ontwrichtende, bot-gerelateerde activiteit wanneer een nieuw bot-gedreven incident plaatsvindt."

Bijzondere DDoS-aanval

De DDoS-aanval vond plaats op het systeem waarmee betrokken commentaar kunnen leveren op de conceptplannen. Inmiddels zijn er zo'n 2,5 miljoen commentaren ingediend. Veel daarvan bevatten echter identieke tekst en hadden als afzender adressen die afkomstig waren uit een verzameling gegevens buitgemaakt bij verschillende beveiligingsincidenten.

Critici van het plan - waaronder bijvoorbeeld de groep activisten onder de naam Fight for the Future - zeggen echter dat de FCC de DDoS-aanvallen simuleert om te verdoezelen dat een groot aantal commentaren ten gunste van netneutraliteit zijn kwijtgemaakt. FCC-CIO David Bray heeft tegenover ZDNet verklaart dat het een bijzondere DDoS-aanval betrof. Deze werd niet zoals gebruikelijk geïnitiëerd vanuit een botnet, maar werd volledig vanuit de cloud opgezet.

Lees meer over
1
Reacties
Kritische lezer 03 augustus 2017 06:46

Dus deze maatregelen gaan er voor zorgen dat een DDoS nog succesvoller kan zijn ;-)

"Nieuwe maatregelen moeten voorkomen dat de site van de Amerikaanse overheidsdienst niet meer plat kan gaan."

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.