Overslaan en naar de inhoud gaan

FBI kraakt iPhone San Bernardino-schutter

Justitie in Amerika heeft de iPhone van de San Bernardino-schutter zonder hulp van technologiebedrijf Apple toch weten te kraken. Dat meldde persbureau Reuters maandag op basis van uitspraken van een politiewoordvoerder die betrokken is bij de zaak.
hackers VS

Veertien doden

De FBI wilde Apple wettelijk verplichten de telefoon van schutter Rizwan Farook te ontgrendelen. Farook schoot in december veertien mensen dood in Californië. Justitie wil in het kader van het strafrechtelijk onderzoek de informatie uit zijn telefoon. De rechter had Apple opgedragen speciale software te schrijven waarmee de beveiliging van de iPhone kon worden omzeild. Apple weigerde mee te werken, omdat het bedrijf bang is dat hackers misgebruik gaan maken van deze software.

De FBI heeft aangegeven dat de rechtszaak die de opsporingsdienst in gang zette tegen Apple voor het kraken van deze iPhone, nu wordt geseponeerd. Maar de FBI heeft veel meer gevallen waar het de medewerking van technologiebedrijven nodig heeft om achter versleutelde informatie te komen.

Wetshandhaving én gebruikersbeveiliging

Apple liet in een uitgebreide verklaring weten zowel "de wetshandhaving te blijven helpen waar mogelijk, maar tegelijkertijd ook de beveiliging van de eigen producten op te schroeven omdat de bedreigingen en aanvallen op onze data steeds vaker voorkomen en geavanceerder worden." Apple benadrukt dat deze zaak duidelijk maakt dat er een nationaal debat nodig is over burgerlijke vrijheid en de gezamenlijke beveiliging en privacy.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in