Beheer

Security
FBI logo (op blauw)

FBI geeft toe: 'hackers zijn in de VS al jaren binnen'

FBI logo (op cyberblauw) © FBI
6 april 2016
Het blijkt, dat buitenlandse hackers al jaren 'binnen' zijn bij de Amerikaanse overheid. In elk geval sinds 2011 zijn geheime documenten in verkeerde handen terechtgekomen, zo blijkt uit een intern memorandum van de FBI.

Het memo is opgepikt door website Motherboard, zo meldt virusbestrijder Kaspersky Labs. Het gaat in het bijzonder om groepen hackers die worden betaald door een buitenlandse overheid. Zij zijn binnengedrongen in servers van de Amerikaanse overheid en hebben daar heel veel documenten achterover kunnen drukken.

Chinezen

Eerder al werd bekend dat een groep hackers die kennelijk banden heeft met China met succes was binnengedrongen in de systemen van het Office of Personnel Management. Daarbij zijn gevoelige gegevens buitgemaakt van een groot aantal medewerkers van de regering en zelfs enkele spionnen.

Uitgezet

Er zijn inmiddels maatregelen genomen, bijvoorbeeld door de domeinen waar de hackers actief waren af te sluiten. "Maar het is onzeker of het uitzetten van die delen voldoende effect heeft, de hackers hebben heel lang ongestoord hun gang kunnen gaan dus wie weet waar ze verder allemaal terecht zijn gekomen?", vraagt veiligheidsexpert Michael Adams zich af.

Geen controle

Volgens Adams blijkt uit d meldingen dat de regering absoluut geen controle heeft over de eigen IT-omgevingen. "Het gebeurt keer op keer en niemand schijnt echt te beseffen wat er aan de hand is", meent Adams.

 

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.