Management

Branche
Martin Wörsdörfer (VVD) is IT-policitus van het jaar

'Fascinerend wat een kansen digitalisering biedt'

Martin Wörsdörfer (VVD) is IT-policitus van het jaar

12 februari 2018

Martin Wörsdörfer, sinds maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD en verantwoordelijk voor onder meer digitalistering, is met overweldigende meerderheid, ruim 60 procent van de stemmen, verkozen tot de ICT-politicus van het jaar.

De stemmers over Wörsdörfer: “Hij kijkt met een bredere blik naar IT.” “Hij gaat voorbij de dogma’s en wil zo veel als mogelijk ruimte bieden aan nieuwe initiatieven.” “Hij verdiept zich in IT-thema’s maar durft ook advies te vragen.” Hij is van de politici het “meest nieuwsgierig op het gebied van digitalisering en staat open in debat.” En hij “actief om input en informatie over nieuwe ICT-ontwikkelingen.”

Wörsdörfer is bijzonder blij met zijn uitverkiezing en noemt het “een grote eer”. Maar wie is hij? En wat zijn zijn plannen op het gebied van ICT?

Wörsdörfer was sinds 2008 lid en later fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Den Haag. Zijn laatste baan was die van specialist vennootschapsbelasting bij de Belastingdienst. “Mijn oud-collega’s moeten nog maar eens goed nadenken over de impact van digitalisering op het werk.”

Wörsdörfer maakte in maart 2017 zijn entree in de Tweede Kamer voor de VVD. Digitalisering is een onderdeel van zijn portefeuille economische zaken (mededinging, consumenten, marktordening, midden- en kleinbedrijf, digitalisering). Voor Wörsdörfer is digitalisering een nieuw onderwerp. Maar wat hij nu nog aan kennis ontbeert, maakt hij in elk geval goed met een bijzonder groot enthousiasme over het onderwerp. “Het heeft een enorme impact op alles. Ik ben er helemaal vol van!”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!