Beheer

Personal Tech
Apple Maps-icon

Falend Apple Maps geeft ruimte aan kleine concurrenten

Apple Maps blijkt nog niet bepaald rijp. CEO Cook raadt andere apps aan.

© Apple
12 oktober 2012

Kleine leveranciers van navigatie-apps profiteren van het falen van Apple Maps. Al een paar dagen na de introductie van Apple Maps adviseerde Apple-topman Tim Cook voorlopig andere navigatie-apps te gebruiken. Daarbij noemde hij onder meer Bing Maps, MapQuest en Waze.

Waze en MapQuest profiteren flink van het echec van Apple Maps. De laatste is de gratis app van AOL. De app staat nu op de eerste plaats in de Amerikaanse iTunes-top 10 voor navigatie-apps en heeft 17 miljoen gebruikers. Het bedrijf bracht vorige week meteen maar een update voor de iPhone-versie uit met nog wat aangename extra functionaliteit.

De gratis app van Waze wordt inmiddels dagelijks 40 procent meer gedownload dan voor de aanmoedigingen van Cook. Waze is een nog jonge Israëlische onderneming met ongeveer 80 medewerkers. De gelijknamige app heeft nu 26 miljoen gebruikers in ongeveer 45 landen. Die geven verkeersongelukken door en vertragingen. De data worden in real time verzameld en leveren vervolgens de snelste route op voor de gebruikers. De afgelopen weken maakt Waze een flinke opmars in een groot aantal landen, volgens de hitlijsten in iTunes.

Maar ook Microsoft kan met zijn Bing Maps profiteren van de ellende van Apple. Bing Maps kon tot nu toe de concurrentie met Google Maps slecht aan. Daar Google Maps veruit favoriet is op het Android-platform, was tot nu toe voornamelijk het Windows Phone-platform een mogelijkheid voor Microsoft om meer marktaandeel te winnen. Dat de veel grotere groep Apple-gebruikers nu nota bene door Apple zelf de weg wordt gewezen naar Bing Maps, kan voor een flinke toename van het aantal gebruikers zorgen.

In "Favoriete app" vertelt Jan van Bon waarom Waze zijn favoriete app is.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!