Loopbaan

Branche
facebook

Facebook zoekt 10.000 nieuwe medewerkers in Europa

Ook in Nederland maar onduidelijk hoeveel

© CC0 Pixabay geralt
18 oktober 2021

Ook in Nederland maar onduidelijk hoeveel

Facebook wil de komende vijf jaar 10.000 nieuwe krachten aannemen in onder meer Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Ierland en Polen. Die extra mensen denkt het socialemediabedrijf nodig te hebben om verder te kunnen groeien. Het is nog onduidelijk hoeveel banen er in Nederland precies bijkomen.

Facebook-topman Mark Zuckerberg deelde afgelopen zomer al zijn visie op het 'nieuwe' Facebook en op het internet. Dat moet zich vertalen in een soort onderling verbonden virtuele ervaringen met behulp van technologie. Gebruikers van het platform zouden in de toekomst niet alleen meer inloggen op het platform, maar kunnen wonen, werken en recreëren in een nieuwe digitale wereld - ook wel 'metaverse' genoemd.

De nieuwe medewerkers die Facebook hiervoor zoekt zijn vooral hoog opgeleide technici. Nederland is één van de landen waarop Facebook zich focust in de zoektocht naar personeel, laat een woordvoerster weten. Dat komt onder meer doordat Nederland bekend staat om zijn goede tech- en IT-sectoren en een goed opgeleide beroepsbevolking. Ook heeft de overheid hier volgens het bedrijf aandacht voor de ontwikkeling van nieuwe technologie.

Diverse andere bedrijven, waaronder Microsoft, Roblox en Epic Games, investeren ook al fors in hun eigen versies van metaverse. 

In een blogpost schrijft Facebook dat het met de banen vertrouwen uitspreekt in de Europese techsector. "We zien ernaar uit samen te werken met Europese overheden om de juiste mensen te vinden en de juiste markten", aldus Facebook.

Het concern telde eind vorig jaar wereldwijd bijna 60.000 werknemers.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.