Facebook ziet winst en omzet sterk stijgen

24 juli 2014
De socialenetwerksite Facebook heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een fors hogere winst behaald, geholpen door een sterke stijging van het aantal mobiele gebruikers. Dat maakte het bedrijf van oprichter en topman Mark Zuckerberg woensdag na het slot van de handel in New York bekend.

De nettowinst kwam uit op 791 miljoen dollar (587 miljoen euro), tegen 333 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg met 61 procent naar 2,9 miljard dollar. Het aantal dagelijks actieve gebruikers ging met 19 procent omhoog tot gemiddeld 829 miljoen in juni, aldus Facebook. Daarbij klom het aantal mobiele gebruikers met 39 procent naar gemiddeld 654 miljoen per dag.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers bedroeg 1,32 miljard, een toename met 14 procent.

Omzet uit mobiele advertenties groeit snel

"We hadden een goed tweede kwartaal'', aldus Zuckerberg in een toelichting op de cijfers. "Onze gemeenschap blijft groeien en we zien veel mogelijkheden bij het verder wereldwijd uitbreiden.''

Mobiele advertenties waren goed voor 62 procent van de 2,7 miljard dollar aan totale reclame-inkomsten die Facebook binnenhaalde. Daarmee liggen de inkomsten uit mobiele advertenties 59 procent hoger dan een jaar eerder.

De resultaten die Facebook publiceerde, waren beter dan analisten hadden verwacht. In de handel nabeurs steeg het aandeel tot het recordniveau van 74 dollar. In mei 2012 ging Facebook via een slecht verlopen beursgang voor 38 dollar per aandeel naar de aandelenmarkt.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.