Innovatie & Strategie

Privacy
F***book

Facebook schort gebruik WhatsApp-data op

Tijdelijke maatregel in reactie op druk vanuit EU-privacytoezicht

F***book © COO Public Domain (via Pixabay),  gfkDSGN
8 november 2016

Tijdelijke maatregel in reactie op druk vanuit EU-privacytoezicht

Facebook stopt in Europa voorlopig even met het gebruik van gebruiksdata van WhatsApp-abonnee's. Het Amerikaanse social mediabedrijf reageert hiermee op druk vanuit de samenwerkende nationale privacy-toezichthouders.

Het moratorium betreft alleen het data-gebruik ten behoeve van advertentie-plaatsingen op Facebook. Facebook blijft metagegevens van WhatsApp-gebruikers in Europa wel gebruiken voor spam-filtering en 'andere' business-intelligencedoeleinden. Facebook heeft wereldwijd 1,7 gebruikers, WhatsApp ruim 1 miljard.

Het delen van de gegevens van WhatsApp, dat sinds 2014 eigendom is van Facebook, stuitte direct na aankonding van de plannen, in augustus van dit jaar, op breed verzet van gebruikers en privacy-toezichthouders. Niet akkoord gaan met de aangepaste voorwaarden resulteerde in beëindiging van de dienstverlening.

Lees meer over
1
Reacties
Jan 16 december 2016 12:30

Het is erg genoeg, maar dit klopt niet, 'niet akkoord gaan met de aangepaste voorwaarden resulteerde in beëindiging van de dienstverlening'. Probleem is dat het 'vinkje' om de koppeling uit te zetten moeilijk te vinden is.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.