Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook komt met Yammer-rivaal

Er gingen al langer geruchten over de komst van een concurrent voor onder meer Yammer en LinkedIn uit handen van Facebook. Vandaag maakte het bedrijf bekend dat het een pilot start met het netwerk dat vooral bedoeld is voor interne communicatie en samenwerking binnen bedrijven.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Apps voor Android en iOS

Er komen iOS- en Android-apps voor het netwerk beschikbaar met de naam 'Work', en het is ook te gebruiken op de site van Facebook, waar kan worden geschakeld tussen het persoonlijke en zakelijke netwerk. Zo kan er op Facebook at Work zakelijk worden gediscussieerd, zonder dat persoonlijke vrienden dit zien en kunnen persoonlijke updates juist worden afgeschermd van collega's.

De ‘look and feel’ zou hetzelfde zijn als het ‘gewone’ sociale netwerk. De zakelijke variant biedt onder meer functies als Groepen, Berichten en Evenementen, die al bekend zijn van Facebook. Het samen bewerken van documenten is nog niet mogelijk, maar Facebook at Work gaat wel de concurrentie aan met zakelijke chat-apps als Slack.

Advertenties uitgeschakeld

Nog niet bekend is wat bedrijven straks moeten betalen om Facebook at Work aan te mogen bieden aan hun werknemers. Momenteel zijn advertenties en apps van derden uitgeschakeld in de zakelijke variant. Facebook sluit niet uit dat er in de toekomst een abonnementsvorm wordt geïntroduceerd. In de pilot richt Facebook zich op bedrijven met minimaal honderd personeelsleden. Wanneer Facebook at Work voor alle bedrijven beschikbaar wordt gesteld is ook nog niet bekend.

Volgens Facebook is de dienst ‘veilig, vertrouwelijk en volledig gescheiden van persoonlijke profielen'

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in