Innovatie & Strategie

Klantinteractie

Facebook komt met Yammer-rivaal

14 januari 2015
Facebook heeft vandaag voor het eerst een versie van het sociale netwerk voor bedrijven getoond. De eerste bedrijven kunnen vanaf nu aan de slag met ‘Facebook at Work’.

Er gingen al langer geruchten over de komst van een concurrent voor onder meer Yammer en LinkedIn uit handen van Facebook. Vandaag maakte het bedrijf bekend dat het een pilot start met het netwerk dat vooral bedoeld is voor interne communicatie en samenwerking binnen bedrijven.

Apps voor Android en iOS

Er komen iOS- en Android-apps voor het netwerk beschikbaar met de naam 'Work', en het is ook te gebruiken op de site van Facebook, waar kan worden geschakeld tussen het persoonlijke en zakelijke netwerk. Zo kan er op Facebook at Work zakelijk worden gediscussieerd, zonder dat persoonlijke vrienden dit zien en kunnen persoonlijke updates juist worden afgeschermd van collega's.

De ‘look and feel’ zou hetzelfde zijn als het ‘gewone’ sociale netwerk. De zakelijke variant biedt onder meer functies als Groepen, Berichten en Evenementen, die al bekend zijn van Facebook. Het samen bewerken van documenten is nog niet mogelijk, maar Facebook at Work gaat wel de concurrentie aan met zakelijke chat-apps als Slack.

Advertenties uitgeschakeld

Nog niet bekend is wat bedrijven straks moeten betalen om Facebook at Work aan te mogen bieden aan hun werknemers. Momenteel zijn advertenties en apps van derden uitgeschakeld in de zakelijke variant. Facebook sluit niet uit dat er in de toekomst een abonnementsvorm wordt geïntroduceerd. In de pilot richt Facebook zich op bedrijven met minimaal honderd personeelsleden. Wanneer Facebook at Work voor alle bedrijven beschikbaar wordt gesteld is ook nog niet bekend.

Volgens Facebook is de dienst ‘veilig, vertrouwelijk en volledig gescheiden van persoonlijke profielen'

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.