Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook dumpt Bing

Zonder daar verder ruchtbaarheid aan te geven, laat Facebook niet langer zoekresultaten van Bing zien tussen de resultaten van zoekopdrachten op zijn site. De verwijdering volgt op een verbetering van Facebooks Graph Search: dat is niet langer beperkt tot het opsnorren van gebruikers en pagina's, maar kan nu ook specifieke berichten vinden.
Microsoft search
© Microsoft
Microsoft

Facebook gaat niet op zoek naar een alternatief. Nadeel van zo'n externe zoekmachine is immers, dat deze resultaten van het hele web laat zien. En dat houdt altijd het risico in dat gebruikers de Facebook-site verlaten, en dus het aantal ogen dat de advertenties op Facebook ziet. Het lijkt ook niet waarschijnlijk dat de gebruikers het erg zullen vinden. Wie op Facebook zoekt, zal toch in eerste instantie geïnteresseerd zijn in informatie over vrienden, kennissen en contacten. Maar voor Microsoft is het een flinke tegenslag.

Concurrentie voor Google

Facebook zelf lijkt er wel op te rekenen dat het met een verbeterde zoekfunctionaliteit marktaandeel af kan snoepen van Google en Bing. Topman Zuckerberg zinspeelde eerder dit jaar op de enorme hoeveelheid informatie die mens op het Facebook-platform delen, en de antwoorden op prangende vragen die in die berg informatie besloten ligt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in