Innovatie & Strategie

Klantinteractie

Facebook draait Google+ de nek om

18 juli 2011
Facebook moet kennelijk niets hebben van het nieuwe sociale netwerk Google+. Dit meldt nieuwssite CNet.com op basis van de ervaringen van een software-ontwikkelaar in de VS.

Het gaat allemaal om App developer Michael Lee Johnson, die graag een zo groot mogelijke kring op Google+ wil hebben. Hij plaatste daarom een oproepje op zijn Facebook-profiel, met de vraag of mensen bij hem op Google+ wilden komen.

Het duurde niet lang, of die oproep was verdwenen, inclusief alle andere uitingen van Johnson. Een boodschap van Facebook maakte duidelijk hoe dat kwam: Johnson had gehandeld in weerwil van de Terms of Use van Facebook. Het werd hem verder verboden om nog enige wervende mededeling op Facebook te plaatsen, in welke vorm dan ook.

Een raadsel waarom
Johnson tastte in het duister op welke manier hij dan in aanvaring was gekomen met die algemene gebruiksvoorwaarden. Na enige puzzelen door experts bleek het te moeten gaan om een zinsnede in hoofdstuk 11 van de voorwaarden. Daarin staat, dat leden van Facebook slechts met schriftelijke toestemming hun relatie met het sociale netwerk openbaar mogen maken. Het feit dat Johnson op Google+ had geschreven dat hij lid was van Facebook en daar een oproep had geplaatst om in zijn Google+ kring te komen, was de boosdoener.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.