Loopbaan

Carriere
werk zoeken

Extraatjes troef bij aantrekken IT-personeel

IT’ers klagen dat er nauwelijks verbetering zit in hun secundaire voorwaarden. Een gemiste kans om talent te lokken.

30 augustus 2016

HR-managers zeggen hier serieus werk van te maken, zo blijkt uit HR Trends 2016-2017, een onderzoek van HR- en salarisdienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim 1000 Nederlandse HR-professionals. Maar uit het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect, Berenschot en Ngi-NGN blijkt dat werknemers hier nog nauwelijks iets van merken.

ICT-vacatures zijn momenteel het lastigst in te vullen. In de top10 van moeilijkst vervulbare vacatures in ons land staan komen ICT-functies maar liefst 4 keer voor:

  • ICT’ers bij Financiële Instellingen (62%)    
  • ICT’ers in de Groot en Detailhandel (57%)  
  • ICT’ers in vervoer en opslag (42%)
  • ICT’ers bij overige dienstverlening (40%)

Arbeidsvoorwaardenbeleid sterk gestegen in prioriteit

Opvallend is dat organisaties zich niet zozeer proberen te onderscheiden op het gebied van primaire voorwaarden maar vooral op basis van hun producten of diensten. “Op die manier geven ze meer betekenis aan de gevraagde functies. Ook secundaire voorwaarden worden vaak genoemd om zich als werkgever te onderscheiden van concurrenten”, zegt Van der Spek.

Ruimte voor verbetering

Uit het jaarlijkse beloningsonderzoek in de ICT dat Berenschot al jaren samen doet met AG Connect (voorheen AutomatiseringGids) en beroepsvereniging Ngi-NGN blijkt echter dat de deelnemers aan de enquête minder positief zijn over de ontwikkeling van de (secundaire) arbeidsvoorwaarden dan een jaar ervoor. De arbeidsvoorwaarden zijn tussen april 2015 en april 2016 voor slechts een klein deel van de IT’ers verbeterd en zijn vaak het gevolg van een nieuwe baan of promotie.

De meest genoemde verbeteringen zijn naast meer salaris, meer opleidingsbudget, meer ruimte voor vrijwilligerswerk onder werktijd, prestatiebeloning en bonussen. Bij gebruikersorganisaties wordt opvallend vaak gerept over verbeteringen die het gevolg zijn van nieuwe cao’s. “Bij een aantrekkende IT-arbeidsmarkt zie ik hier zeker ruimte voor verbetering”, reageert van der Spek. “Met goede secundaire arbeidsvoorwaarden kun je je onderscheiden in de war on talent.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!