Beheer

Zakelijke software
Belastingdienst

Extra geld voor ICT Belastingdienst

Om de inning van belastingen niet in gevaar te brengen, krijgt de Belastingdienst volgend jaar 75 miljoen euro extra

© CC BY-SA 2.0 mystic-mabel
14 september 2017

Om de inning van belastingen niet in gevaar te brengen, krijgt de Belastingdienst volgend jaar 75 miljoen euro extra

Bronnen in Den Haag bevestigden woensdag berichtgeving van RTL Nieuws dat het kabinet de extra investering in de Belastingdienst op Prinsjesdag bekendmaakt.

Er zijn mankementen bij enkele grote automatiseringssystemen. Daarnaast werkt de fiscus met zo'n zeshonderd verschillende ict-systemen.

Ook is de reorganisatie bij de fiscus volstrekt uit de hand is gelopen Door de problemen is de continuïteit bij het binnenhalen van belastingen niet gegarandeerd, stelde de dienst zelf.

Het extra budget van 75 miljoen euro dient als buffer die de Belastingdienst kan inzetten als het nodig is. "De continuïteit van de Belastingdienst is nu op orde, zoals ik ook eerder aan de Tweede Kamer heb gemeld'', is het enige dat staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) kwijt wilde.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Erwin 14 september 2017 13:03

De overhead moet eerst eens bij zichzelf gaan kijken. Een van de oorzaken dat het bij de belastingdienst mis loopt, is dat de overhead telkens nieuwe belastingregels invert, zonder met de betreffende diest te overleggen hoe lang het gaat duren voordat de systemen daarvoor op orde zijn. Daardoor wordt er voor een nieuwe regel weer een nieuw system gebouwd, waardoor aangiften enz. door meerdere systemen heen moeten, die elk hun eigen aanpassingen aan de aanslag doen.
Systemen aanpassen kost nou eenmaal tijd, dus effectueren van een regel zou pas mogen als de systemen dit ook aan kunnen. En dus niet telkens maar iets aan een bestaand system aan breien, of dermate verknutselen 'dat het maar werkt', maar pas invoeren als het zeker werkt.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.