Innovatie & Strategie

Infrastructuur
Nest thermostaat

Explosieve groei slimme apparaten in huis

Verwarming en verlichting het vaakst 'slim' aangestuurd.

Nest thermostaat © CC BY-SA 2.0 George Lane
5 februari 2019

Verwarming en verlichting het vaakst 'slim' aangestuurd.

Apparaten zoals slimme thermostaten waarmee je op afstand de kamertemperatuur kunt regelen winnen steeds meer aan populariteit. Al bijna 3 miljoen Nederlanders hebben minstens één zogeheten smart home-apparaat in huis. Dit blijkt uit een studie uitgevoerd door marktonderzoekbureau Multiscope in een steekproef onder 4700 mensen.

De markt voor slimme apparaten is in het afgelopen jaar gegroeid met 70 procent. Nederlandse huishoudens bij elkaar bezitten voor 1,7 miljard euro aan slimme elektronica.

Slimme speaker niet populair

Het segment dat het meest in trek blijkt zijn producten die energie en verwarming in het huis reguleren. Apparaten voor verlichting of beveiliging en veiligheid doen het ook goed. De categorie slimme speakers lijkt nog wat minder ontdekt.

Ook is men meer bereid om in de toekomst een slim apparaat aan te schaffen. Zo'n 27 procent van de ondervraagden is positief over de mogelijkheid om op afstand bijvoorbeeld de wasmachine aan te zetten. De belangrijkste motivaties hiervoor zijn gemak en kostenbesparingen.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.