Ex-korpschef Meijboom CIO van Politie

17 september 2010
Het korpsbeheerdersberaad heeft de Rotterdamse korpschef Aad Meijboom benoemd tot Chief Information Officer van de Nederlandse politie. De 58-jarige Meijboom gaat de infomatie- en communicatietechnologie bij de politie stroomlijnen.

Meijboom stuurde in februari van dit jaar een brief naar de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb waarin hij duidelijk maakte niet verder te kunnen na de commotie rond rellen op het strand van Hoek van Holland. Afgesproken werd dat Meijboom zijn taken zou blijven vervullen tot zijn opvolging rond zou zijn.

In zijn nieuwe functie als CIO zal Meijboom de infomatie- en communicatietechnologie bij de politie stroomlijnen en meer op elkaar af te stemmen. De CIO wordt verantwoordelijk voor het - namens de korpsen - formuleren van de vraag aan ict en voor de binding van de korpsen aan de landelijk afgesproken standaarden. Het besluit de functie van CIO in te stellen is gebaseerd op een onderzoek van PricewaterhouseCoopers naar de ict van de politie welke in opdracht van het korpsbeheerdersberaad is uitgevoerd.

De nieuwe CIO zal doorzettingsmacht krijgen naar de korpsen. Met de instelling van deze functie moet de uniformiteit en standaardisering van de ICT bij de politie verder vorm krijgen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.