Beheer

Security
Europese Unie

Europese Unie beschuldigt Rusland van cyberaanvallen

EU overweegt stappen. 

24 september 2021

EU overweegt stappen. 

De Europese Unie beschuldigt Rusland van gerichte cyberaanvallen in meerdere lidstaten. De 27 EU-landen eisen dat de "kwaadaardige activiteiten" onmiddellijk stoppen en roepen Moskou op zich verantwoordelijk op te stellen. De EU overweegt stappen, laat buitenlandchef Josep Borrell weten in een verklaring.

Een Russische groep met de naam Ghostwriter, die bekendstaat om het verspreiden van desinformatie, wordt verantwoordelijk geacht voor cyberaanvallen op parlementsleden, regeringsfunctionarissen, politici, journalisten en maatschappelijke organisaties. De hackers zoeken toegang tot computersystemen, persoonlijke accounts en gegevens.

Ghostwriter is onder meer actief in Duitsland. De Duitse justitie opende eerder deze maand onderzoeken naar cyberaanvallen op Duitse politici waarbij vermoedelijk Russische inlichtingendiensten waren betrokken. De militaire inlichtingendienst GROe zou een rol spelen bij de hacks. Kort voor de verkiezingen in Duitsland werden parlementariërs van regeringspartijen CDU/CSU en SPD bespioneerd, aldus de Duitse autoriteiten.

De Europese Unie strafte eerder een groep hackers die zou werken voor de GROe voor het inbreken op het computernetwerk van de Duitse Bondsdag in 2015. Er werden gegevens gestolen en zelfs het e-mailaccount van bondskanselier Angela Merkel was niet veilig.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
2
Reacties
Wim De Raadt 30 september 2021 11:03

Vind het jammer , inderdaad dit gebeurd wederzijds en als een koe met een hersencel reageren we : Datr heeft Rusland gedaan !! Wat we vergeten is, hoe het ontstaan is en waar de oplossing ligt. We hebben dit zelf veroorzaakt door mensen als Julian Assange - Wikipedia en Edward_Snowden die missstanden in het westen aan het licht brachten te vervolgen. Daarom Bood Rusland bescherming. Van deze wetgeving en bescherming waar we eigenlijk begrip voor moeten hebben gaat het mis. Dit komt door criminelen die of vanuit Rusland of via ip relay misbruik van maken. Als we Samen probeerde ipv verdeel en heers door de Amerikanen en NATO te zaaien en tot afspraken te komen, zou het veel beter gaan, Per slot van Rekening leven we met Rusland en China in een Continent en niet met de verenigde Staten en zouden we gezamelijk deze criminaliteit en andere zaken soepeler en vriendelijker verlopen.

E Ho 24 september 2021 19:25

Niet over zeuren Het westen doet waarschijnlijk gelijksoortige dingen. We mogen de Russen wel dankbaar zijn voor zulke gedegen en gratis Pen-testen. Dit geeft ons gaandeweg de mogelijkheid om een schier onneembaar cyberbastion te worden.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.