Management

Security
signal

‘Europese Commissie beveelt ambtenaren Signal aan’

'Vooral bij commmunicatie met mensen buiten eigen organisatie'

25 februari 2020

'Vooral bij commmunicatie met mensen buiten eigen organisatie'

De Europese Commissie (EC) raadt ambtenaren aan om Signal te gebruiken voor online communicatie. De aanbeveling is vooral voor communicatie met mensen buiten de eigen organisatie. Dat meldt de website Politico, die een door de EC onder eigen medewerkers verspreid bericht in handen heeft.

De Verenigde Naties hebben eerder het gebruik van de chatdienst Whatsapp voor hoge functionarissen verboden, omdat deze niet veilig genoeg zou zijn. Volgens Politico blijkt uit de stap dat de Europese Commissie zijn security-beleid aan het verscherpen is.

Argwaan met chatdiensten

Wereldmachten zijn doorgaans argwanend met chatdiensten. Rusland stelde in mei 2018 nog een verbod in op de versleutelde chat-app Telegram, waar het op dat moment veel in gebruik was, onder meer door het Kremlin. Uiteindelijk stapte het overheidsorgaan over naar ICQ, dat sinds 2010 in bezit is van een Russische miljardair.

Signal is ook niet altijd helemaal waterdicht gebleken. Een 'kritieke beveiligingsfout' in de Android-app van de dienst stelde hackers in staat om telefoongesprekken aan te nemen zonder dat de gebruiker dit doorhad. Signal heeft inmiddels een update uitgebracht die het lek dicht.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.