Overslaan en naar de inhoud gaan

Europees techinstituut zoekt partners voor opleiding miljoen techtalenten

Het Europees instituut toptechnologie EIT heeft het initiatief genomen om een groot aantal Europeanen op te leiden tot technologie-ondernemer of -werknemer. Het instituut legt uit eigen middelen 25 miljoen euro in maar zoekt nieuwe partners om het gewenste aantal van 1 miljoen nieuwe 'deep tech innovators' in 2025 te halen.
Mariya Gabriel
© Shutterstock
Shutterstock

Om een antwoord te vinden op een aantal van de huidige problemen in wereld, is een combinatie van natuurkundige, biologische en digitale technologie nodig, stelt het European Institute of Innovation & Technology EIT. Europa heeft onvoldoende mensen die de nieuwe technologie kunnen inzetten om de groene en digitale transitie mogelijk te maken.

Om  dat gat in te vullen, heeft EIT het initiatief genomen om de opleiding van dit nieuwe talent te faciliteren. Het ambitieuze plan,  genaamd EIT Deep Tech Talent Initiative, is onderdeel van de New European Innovation Agenda van de Europese Commissie. 

Ambitieus plan vereist samenwerking

Volgens Eurocommissaris Mariya Gabriel van Innovation, Research, Culture, Education and Youth moet Europa er alles aan doen om deep tech talent te kweken, binnen te halen en vast te houden. Het EIT is daarbij het best gepositioneerd om zo'n initiatief van de grond te krijgen, zegt ze. Het European Institute of Innovation & Technology is in 2008 gestart om het innovatievermogen van Europa te versterken. Inmiddels heeft het 3400 partners in 200 innovatiehubs en hebben de afgelopen tien jaar 5600 bedrijven kunnen genieten van steun van de EIT. Dat heeft ook al geleid tot het ontstaan van zeven zogeheten unicorns, ofwel bedrijven met een marktwaarde van meer dan een miljard euro.

Het EIT steekt uit eigen middelen 25 miljoen in het Deep Tech Talent Initiative. Dat is uiteraard maar een startpunt zegt EIT-directeur Martin Kern bij het Belgische nieuwsmedium Trends. "Daarom zijn we op zoek naar partners buiten de EIT-community. We nodigen we alle stakeholders uit een bijdrage te doen om dit programma op poten te helpen zetten."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in