Beheer

Infrastructuur
datacenter

Europa's meest 'resilient' datacentrum dag plat door stroomstoring

© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com,  Leonardo Rizzi
12 februari 2016
Een datacentrum van het Britse hostingbedrijf Heart Internet is bijna een dag uit de lucht geweest als gevolg van een stroomstoring die eigenlijk geen stroomstoring was.

Heart Internet zegt zelf dat zijn datacentra behoren tot de meest efficiënte van Europa en het best bestand tegen calamiteiten. Woensdag ging het echter toch mis. Uiteindelijk bleek een voltagemeter een probleem te geven, zodat automatisch de primaire stroomvoorziening - waar op zich niks mee aan de hand was - werd uitgeschakeld. Vervolgens werd de leverancier opgetrommeld om het probleem te herstellen met een vervangend onderdeel. Bij het plaatsen werd echter een veiligheidsmechanisme onterecht geactiveerd waardoor het hele datacentrum op zwart ging.

Het kostte het team daarna in totaal 22 uur uur om alle processen weer op gang te brengen. Klanten spreken in de The Register schande over de langer hersteltijd. Ze konden problemen niet melden bij het bedrijf en zijn veel inkomsten misgelopen door de uitval van onder meer webwinkels. Ze constateerden overigens wel dat Heart in het verleden altijd probleemloos werkte.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.