Overslaan en naar de inhoud gaan

EU wijst Eindhoven aan als 'Smart City'

De gemeente Eindhoven ontwikkelde het voorstel samen met de partners VolkerWessels, Park Strijp Beheer, Woonbedrijf en Technische Universiteit Eindhoven. Voor het project, dat 5 jaar mag lopen, is een subsidiepot beschikbaar van 6,4 miljoen euro en 254 `mensmaanden'. Het 'TRIANGULUM, initiate, demonstrate, replicate' getitelde voorstel omspant negentien hoofdactiviteiten op overlappende gebieden als energie, mobiliteit, innovatie en data.
Vlag Europa
© Europa
Europa

Focus ligt op de voorbeeldwijken Strijp-S en Eckart Vaartbroek. In de wijk Strijp-S wordt het bedrijfsleven bijvoorbeeld aangespoord tot het ontwikkelen van toepassingen rondom veiligheid, mobiliteit en energie. Een van de middelen daarbij is het beschikbaar stellen van begeleiding en financieringen daarvoor. In Eckart Vaartbroek wordt bij renovatie van de woningen via `WoonConnect' het effect op de woonkosten inzichtelijk gemaakt.

Toezicht op 'co-creatie'

Het Fraunhofer Instituut treedt namens de EC op als overall projectmanager en is verantwoordelijk voor de totale realisatie de komende jaren. Zij moet er onder meer op toezien dat oplossingen in co-creatie tot stand komen en dat de activiteiten voldoende innovatief zijn en herhaalbaar zijn voor in andere steden of regio's in Europa. Daarom wil Eindhoven ook samenwerken met de zogenaamde volgende steden Sabadell (Spanje), Leipzig (Duitsland) en Praag (Tsjechië).

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in