Europese vlag

EU wijst Eindhoven aan als 'Smart City'

© Europa
8 oktober 2014
De Europese Commissie heeft 'ja' gezegd tegen het door Eindhoven ingediende plan in het kader van het EU-programma 'Smart Cities Call Horizon 2020'.

De gemeente Eindhoven ontwikkelde het voorstel samen met de partners VolkerWessels, Park Strijp Beheer, Woonbedrijf en Technische Universiteit Eindhoven. Voor het project, dat 5 jaar mag lopen, is een subsidiepot beschikbaar van 6,4 miljoen euro en 254 `mensmaanden'. Het 'TRIANGULUM, initiate, demonstrate, replicate' getitelde voorstel omspant negentien hoofdactiviteiten op overlappende gebieden als energie, mobiliteit, innovatie en data.

Focus ligt op de voorbeeldwijken Strijp-S en Eckart Vaartbroek. In de wijk Strijp-S wordt het bedrijfsleven bijvoorbeeld aangespoord tot het ontwikkelen van toepassingen rondom veiligheid, mobiliteit en energie. Een van de middelen daarbij is het beschikbaar stellen van begeleiding en financieringen daarvoor. In Eckart Vaartbroek wordt bij renovatie van de woningen via `WoonConnect' het effect op de  woonkosten inzichtelijk gemaakt.

Toezicht op 'co-creatie'

Het Fraunhofer Instituut treedt namens de EC op als overall projectmanager en is verantwoordelijk voor de totale realisatie de komende jaren. Zij moet er onder meer op toezien dat oplossingen in co-creatie tot stand komen en dat de activiteiten voldoende innovatief zijn en herhaalbaar zijn voor in andere steden of regio's in Europa. Daarom wil Eindhoven ook samenwerken met de zogenaamde volgende steden Sabadell (Spanje), Leipzig (Duitsland) en Praag (Tsjechië).

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.