Management

Datamanagement
EU

EU met CEO's techreuzen in gesprek over toekomstplannen

'EU wil meer weten over bedrijfsmodellen en toekomstplannen'

Margrethe Vestager © EC
26 januari 2021

'EU wil meer weten over bedrijfsmodellen en toekomstplannen'

De EU heeft CEO’s van Amazon, Apple, Facebook en Alphabet uitgenodigd voor een bijeenkomst om voorstellen te bespreken waarmee de Europese Commissie hun macht wil inperken. Het doel is onder meer om meer te weten te komen over bedrijfsmodellen en toekomstplannen.

De EU probeert met voorstellen voor nieuwe wetgeving de machten van Amerikaanse technologiegiganten in te perken. Dit moet gebeuren aan de hand van de Digital Services Act en Digital Markets Ac, die moeten leiden tot eerlijkere concurrentie, minder online nepnieuws en minder schadelijke inhoud. Ook kunnen de techreuzen hogere boetes verwachten.

"Het doel van de geplande hoorzitting is om een ​​uitwisseling te hebben met de CEO’s om zo meer te weten te komen over hun huidige bedrijfsmodellen en toekomstige concepten. Ook worden ze geconfronteerd met de uitdagingen van veranderende marktomstandigheden", aldus de uitnodiging aan de bedrijven die door Reuters werd ingezien.

Voorbereiding op discussies in de toekomst

“De bijeenkomst draagt bij aan de voorbereiding van de leden van het Europees Parlement op de komende discussies over mogelijke nieuwe regelgeving voor de digitale sector”, zo staat er in de tekst.

De bijeenkomst is gepland op 1 februari.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.