EU: Canon mag Océ overnemen

22 december 2009
De Europese mededingingsautoriteiten hebben toestemming verleend aan het Japanse bedrijf Canon voor de overname van printer- en kopieermachinefabrikant Océ. Dat bevestigde de Europese Commissie dinsdag.

Canon en Océ richten zich volgens de autoriteiten op verschillende klanten en worden niet beschouwd als naaste concurrenten. Daarom wordt de concurrentie door de fusie "niet significant'' belemmerd.

Ook de Taiwanese autoriteiten gaven dinsdag hun toestemming, aldus de twee bedrijven. Canon is een grote speler op de Taiwanese markt. In het land moeten alle bedrijven die fuseren, toestemming krijgen, aldus een Océ-woordvoerder.

Eerder werd al bekend dat de mededingingsprocedures in de Verenigde Staten en in Zwitserland, waar beide bedrijven sterk vertegenwoordigd zijn, zijn afgerond.

Canon deed in november een bod op Océ van 8,60 euro per aandeel, in totaal 730 miljoen euro. Canon is van plan uiterlijk 8 februari een openbaar bod uit te brengen. Als het bod wordt goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM), kunnen aandeelhouders vervolgens hun stukken aanbieden. Océ verwacht voor de zomer van de beurs te zijn.

Aandeelhouder Orbis Portfolio Management, die een belang heeft van circa 10 procent, liet eerder weten het bod te laag te vinden. Canon had op 1 december 25,3 procent van de aandelen Océ in handen. Het is niet bekend hoeveel aandelen Canon inmiddels bezit.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.