Innovatie & Strategie

Cloud
energie

ERP naar cloud in recordtijd: 17,5 TB in 7 weken

ERP heeft van oudsher een slechte reputatie, maar Eneco showt dat het anders kan.

Kamaoa Wind Farm © www.freeimages.co.uk,  Dreamstime
27 september 2019

Implementaties, maar ook upgrades en migraties van ERP-software zijn in de regel grote projecten die veel tijd, moeite en budget kosten. Vertraging en uitloop, extra werk en kostenoverschrijdingen zijn bekende fenomenen bij de krachtige, complexe software voor enterprise resource planning. Energieleverancier Eneco showt dat het anders kan: het heeft zijn complexe SAP-installatie in recordtijd naar de cloud gebracht. Daar zit wel strategisch voorwerk achter.

Eneco heeft begin dit jaar onthuld dat het zijn SAP-omgeving in kort tijdsbestek naar de cloud heeft overgeheveld. Daarbij is een totaal van 17,5 terabyte aan data afkomstig van 23 verspreide omgevingen in slechts zeven weken tijd gemigreerd. En dat geheel is daarna gelijk in gebruik genomen. Van SAP bij een hosting- en serviceprovider waar het contract afliep, naar SAP op Microsofts cloudplatform Azure.

Aan die vlotte operatie is wel gedegen voorwerk besteed. Te beginnen met strategische vragen, jaren eerder al. “In 2015 vroegen we binnen Eneco: wat willen we met onze SAP-installatie? De business had behoefte aan visie”, vertelt Sander van Steenis, manager business technology bij Eneco. Hij heeft eerder dit jaar in gesprek met AG Connect uitleg gegeven over het grondwerk voor de toen voltooide cloudmigratie.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!