Overslaan en naar de inhoud gaan

Ericsson sleept Apple voor de rechter om 5G-patenten

Telecombedrijf Ericsson is naar de rechter gestapt omdat Apple volgens het bedrijf oneerlijke tactieken inzet waarmee voorkomen wordt dat royalty’s voor 5G telecommunicatietechnologie moeten worden betaald. Dat meldt Bloomberg.

Ericsson stelt opnieuw te willen onderhandelen over een licentie voor de technologie. De partijen komen er echter niet uit. Het Zweedse bedrijf wil nu dat een federale rechter beoordeelt in hoeverre de eisen van Ericcson eerlijk en redelijk zijn.

De twee bedrijven stonden eerder tegenover elkaar bij de rechter in een strijd om royalty’s. In 2015 leidde het tot langdurige rechtszaken. Apple wilde toen dat Ericsson aantoonde waarom zeven verschillende patenten deel uitmaakten van de industriestandaard.

Werelwijde strategie

"Ondanks het ontvangen van aanzienlijke inkomsten uit de verkoop van iPhones en andere mobiele apparaten, heeft Apple zich van oudsher verzet tegen het verkrijgen van licenties door Ericsson en andere essentiële octrooihouders, als onderdeel van een wereldwijde strategie om standaard essentiële octrooien te devalueren en de royaltybetalingen van Apple te verminderen", aldus Ericsson in de klacht die werd ingediend bij de federale rechtbank in Marshall.

Ericsson meldde verder dat het zijn royaltytarieven voor 5G-technologie publiekelijk heeft aangekondigd aan fabrikanten. Apple zou daar niet aan voldoen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in