Loopbaan

Carriere
Alkmaar

‘Er is meer dan de Randstad’

Broers willen IT- en marketing-hotspot in Alkmaar en richten hun vizier speciaal op vrouwen.

13 april 2017

Broers willen IT- en marketing-hotspot in Alkmaar en richten hun vizier speciaal op vrouwen.

Tim en Chris Obdam, oprichters van de online bedrijven Holder, Betty Blocks en Woeler, laten een pand bouwen in het Noord-Hollandse Alkmaar. Ze willen de Kop van Noord-Holland op de kaart zetten als onderdeel van de grotere Amsterdamse IT-regio.

Op donderdag 20 april slaan zij de eerste paal in de grond van een nieuw pand waar eind dit jaar meer dan 200 professionals op het gebied van marketing, IT en sales aan de slag gaan.  “Het voordeel van een online bedrijf is dat je minder afhankelijk bent van een locatie. Eigenlijk kan je overal werken. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat IT-professionals vooral in de Randstad wonen, dat is zeker niet zo. In de regio Alkmaar en omstreken wonen net zoveel mensen als in de stad Utrecht. Daar zitten heel veel goeie, professionele krachten bij die juist niet elke dag in de file willen staan en ver willen reizen”, licht Tim Obdam toe.

Uit het jaarlijkse salarisonderzoek dat AG Connect en Berenschot onlangs hebben gedaan en waarvan de resultaten volgende maand worden gepresenteerd, blijkt dat 44% van de IT-professionals minder filekilometers tussen hun huis en kantoor belangrijk vinden voor de mate van tevredenheid over hun werk.

Het nieuwe pand 3200m2, telt vier verdiepingen en heeft naast 200 vaste werkplekken ook 30 flexplekken. Daarnaast komt er een sportschool en een restaurant in het pand en buiten komt een klein voetbalveldje. Boven op het pand komt een dakterras met open haard.

Speciale aandacht voor vrouwen

In het auditorium passen ruim 200 mensen voor de diverse evenementen die de broers willen organiseren. Er is al een Alkmaarse Developers Meetup en volgende maand is de eerste ‘Chicks with Divs’-Meetup. Chris Obdam wil hiermee meiden met affiniteit voor IT aanmoedigen. “Old-school programmeren wordt al snel geassocieerd met gamen, The Big Bang Theory en Star Wars-fanaten. Kortom: een beroep voor mannen. Dit wordt helaas ook bevestigd door het feit dat slechts 1 op de 10 IT’ers vrouw is. Het vooroordeel over dat werken in de IT-sector typisch iets voor mannen is vegen we graag van tafel”, reageert Chris, CEO van online productontwikkelaar Holder & RAD-platform Betty Blocks.

Hij stelt dat vrouwen voor een mooie diversiteit zorgen ‘in een wereld vol testosteron’. Met “Chicks with Divs” willen de broers graag meiden laten zien dat het geen stereotype mannenberoep is, maar het juist leuk is om met nieuwe online technieken te werken. “In feite ben je continu aan het puzzelen en raadsels aan het oplossen.”  Volgens hem brengen vrouwen een hele andere dynamiek met zich mee: “Rust, structuur en inlevingsvermogen. Terwijl mannen een natuurlijke prestatiedrang hebben met veel meer een ieder voor zich instelling.”

De eerste “Chicks with Divs” meetup zal 16 mei plaatsvinden, gevolgd door een masterclass in september en een RAD-race (Rapid Application Development) in december. Tot slot willen de broers dit jaar starten met een programmeerschool voor meisjes in Alkmaar.

Girlsday 2017

Vandaag is het Girlsday, het jaarlijkse evenement om meisjes tussen de 10 en 15 jaar te interesseren voor bèta, techniek en ICT. Zo’n 11.000 meisjes kijken bij honderden bedrijven en instellingen – waaronder veel IT-organisaties – in de keuken.
Een van de deelnemende bedrijven is Salesforce. Vandaag leren meisjes alle ins en outs van het ontwikkelen van relevante apps. “Uit ervaring weet ik hoe positief deze ervaring is bij het kiezen van een relevant vakkenpakket en soms zelfs al bij het verkrijgen van hun 'future job'. Daarom vind ik dat Girlsday gevierd moet worden!”, vertelt Anouska Post, Regional Vice President Enterprise Corporate Sales bij Salesforce.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.