Loopbaan

Carriere
Alkmaar

‘Er is meer dan de Randstad’

Broers willen IT- en marketing-hotspot in Alkmaar en richten hun vizier speciaal op vrouwen.

13 april 2017

Tim en Chris Obdam, oprichters van de online bedrijven Holder, Betty Blocks en Woeler, laten een pand bouwen in het Noord-Hollandse Alkmaar. Ze willen de Kop van Noord-Holland op de kaart zetten als onderdeel van de grotere Amsterdamse IT-regio.

Op donderdag 20 april slaan zij de eerste paal in de grond van een nieuw pand waar eind dit jaar meer dan 200 professionals op het gebied van marketing, IT en sales aan de slag gaan.  “Het voordeel van een online bedrijf is dat je minder afhankelijk bent van een locatie. Eigenlijk kan je overal werken. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat IT-professionals vooral in de Randstad wonen, dat is zeker niet zo. In de regio Alkmaar en omstreken wonen net zoveel mensen als in de stad Utrecht. Daar zitten heel veel goeie, professionele krachten bij die juist niet elke dag in de file willen staan en ver willen reizen”, licht Tim Obdam toe.

Uit het jaarlijkse salarisonderzoek dat AG Connect en Berenschot onlangs hebben gedaan en waarvan de resultaten volgende maand worden gepresenteerd, blijkt dat 44% van de IT-professionals minder filekilometers tussen hun huis en kantoor belangrijk vinden voor de mate van tevredenheid over hun werk.

Het nieuwe pand 3200m2, telt vier verdiepingen en heeft naast 200 vaste werkplekken ook 30 flexplekken. Daarnaast komt er een sportschool en een restaurant in het pand en buiten komt een klein voetbalveldje. Boven op het pand komt een dakterras met open haard.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!