Beheer

Privacy
Equifax laat twee IT-topmensen vertrekken

Equifax laat twee IT-topmensen vertrekken

Het kredietbureau heeft ook een extern beveiligingsbedrijf ingeschakeld.

© CC0 Pixabay.com
18 september 2017

Het kredietbureau heeft ook een extern beveiligingsbedrijf ingeschakeld.

De Chief Information Security Officer (CISO) en CIO van Equifax stappen per direct op. Het Amerikaanse kredietbureau werd in juli getroffen door een grootschalige datalek, waarbij gegevens van 143 miljoen Amerikanen uitlekten.

In een persbericht laat het bedrijf weten dat CISO Susan Mauldin en CIO Dave Webb per direct zijn opgestapt. Het bedrijf heeft Mark Rohrwasser aangesteld als interim CIO, de functie van Mauldin wordt waargenomen door Russ Ayres.

Ook laat het bedrijf in het persbericht weten dat het Mandiant, onderdeel van beveiligingsbedrijf FireEye, is ingeschakeld om het datalek te onderzoeken. Dit bedrijf zou op 2 augustus zijn ingezet, omdat het beveiligingsteam van Equifax op 29 juli verdacht netwerkverkeer waarnam. In het persbericht zegt Equifax dat het toen meteen het verdachte verkeer heeft geblokkeerd. Toen een dag later opnieuw verdacht verkeer werd waargenomen, is de webapplicatie die geraakt was offline gehaald. Daarna is het incident intern verder onderzocht, daarna is het beveiligingsbedrijf ingeschakeld.

143 miljoen Amerikanen

Vorige week liet het bedrijf weten dat hackers bij een cyberaanval toegang hebben gekregen tot creditcardgegevens, huisadressen, geboortedata en andere informatie van mogelijk 143 miljoen Amerikanen, bijna de helft van de Amerikaanse bevolking.

Het lek leidt tot veel onrust bij de bevolking en Equifax is inmiddels aangeklaagd door verschillende boze klanten die een schadevergoeding eisen. Ook de Amerikaanse staat Massachusetts bereidt een rechtszaak tegen het bedrijf voor. Daarnaast wordt het lek onderzocht door verschillende Amerikaanse staten.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.