Overslaan en naar de inhoud gaan

Enorme salarissen ICT-top politie

Een politiewoordvoerster heeft het bericht tegenover de actualiteitenrubriek bevestigd. Interim-manager Hans Kamphuis, die afgelopen zomer voor een periode van een jaar werd aangesteld als algemeen directeur, krijgt zelfs maximaal 376.000 euro. Daarnaast heeft hij een auto met chauffeur tot zijn beschikking. Uit de documenten die NOVA in het bezit heeft blijkt verder dat een andere interim-chef per jaar 250.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

000 euro ontvangt en een leasewagen. Er werken bovendien zo'n 375 ingehuurde specialisten die gemiddeld ruim 201.000 euro declareren

Burgemeester Peter den Oudsten, namens de korpsbeheerders verantwoordelijk voor de vtsPN, zei in het programma: "Zes mensen boven de balkenendenorm is een probleem op dit moment. En we kijken naar welke manier dit kan worden teruggebracht. Maar dat moet je wel op een zodanige manier doen, dat de winkel wel openblijft." Hij gaat bekijken of de beloningen voor de honderden ICT'ers bij de politieorganisatie vtsPN nog wel te handhaven zijn. "We zullen kijken of dat nog steeds marktconform is. U moet zich realiseren dat een aantal jaren geleden toen die bedragen ontstonden, de markt er volstrekt anders voorstond. Ik vind nu dat we voor heel veel functies, mensen kunnen inhuren tegen minder kosten", aldus Den Oudsten.

Uit de notulen van het Korpsbeheerdersberaad blijkt dat er flinke onenigheid was over de beloning van Kamphuis. Burgemeester Aboutaleb was het bijvoorbeeld niet eens met de benoeming. Hij vond dat de balkenendenorm niet overschreden mag worden. De Nederlandse Politie Bond vindt het eveneens onbegrijpelijk dat er zoveel wordt verdiend: "Werkelijk te gek voor woorden dat in een tijd dat de politie elke cent moet omkeren, dat dit soort bedragen aan mensen worden gegeven", aldus voorzitter Han Busker in het actualiteitenprogramma. SP-Kamerlid Ronald van Raak wil direct opheldering van minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken. "Ik wil in ieder geval een onafhankelijk onderzoek. Bijvoorbeeld de algemene rekenkamer moet dat goed doorlichten."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in