Beheer

Storage
EMC's DSSD D5 flashgeheugen

EMC introduceert supersnelle ­flash-geheugens

EMC maakt naar eigen zeggen een 'quantum leap' met nieuwe flashgeheugens.

© EMC
11 maart 2016

DSSD heeft een zeer ­hoge throughput gekoppeld aan een minimale latency, allemaal bedoeld om gegevens zo snel mogelijk heen en weer te kunnen laten stromen tussen computer en extern geheugen.

Het flash-geheugen heeft een geheel vernieuwde architectuur. “We hebben het geheugen opgebouwd vanaf scratch, om niet gehinderd te worden door oude technieken en denkbeelden”, aldus een bulletin van EMC. Een en ander heeft geresulteerd in een latency van niet meer dan 100 microseconde. Data gaat met een snelheid van maximaal 100 gigabyte per seconde naar de computer. Dat kan er een van 48 servers zijn, die simultaan op een D5-geheugen kunnen worden gekoppeld.

De DSD D5 is eigenlijk uit nood geboren, omdat traditionele flash-geheugens de zware workloads van sommige toepassingen niet aankunnen. Alle overbodige hardware en software overboord zijn gegooid. De flash-chips zijn ook niet meer geschakeld in een gesimuleerde vorm van een harde schijf, maar worden via de interface rechtstreeks aangesproken. Met de nieuwe techniek kan een compleet rack vol flash-chips worden aangesproken als één logisch geheel. Dat scheelt veel tijd bij het aanspreken van het geheugen, omdat er tijdens het proces geen ingewikkelde selectie hoeft te worden ­gemaakt van de juiste geheugenbank.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!