Eindhoven Europese stad van de toekomst

5 maart 2010
De stad Eindhoven is door de Britse krant Financial Times uitgeroepen tot Europese stad van de toekomst in de categorie kleine steden (tot 250.000 inwoners). De reden hiervoor is het vestigingsklimaat, de economische potenties en infrastructuur.

IT-stad Eindhoven is volgens de Financial Times ook de meest ondernemersvriendelijke stad van Europa. Daarmee laat Eindhoven andere steden als Geneve in Zwitserland, Aarhus in Denemarken en de Nederlandse steden Maastricht en Venlo achter zich. Ook op het gebied van economische potenties scoort Eindhoven een toppositie. De stad staat tweede achter Cambridge in het Verenigd Koninkrijk maar vóór steden als Basel en Grenoble. Ten slotte is er voor Eindhoven een top 5 positie op het gebied van infrastructuur. Daar bekleedt de stad een vierde plek.

Elke twee jaar beoordeelt het tijdschrift fDi Magazine van de internationale zakenkrant Financial Times de Europese steden en regio's op hun economische prestaties. Aspecten die onderzicht worden, zijn onder meer het vestigingsklimaat voor buitenlandse investeerders, de kwaliteit van de infrastructuur, het arbeidsklimaat, verschillende kostenfactoren en het woon- en leefklimaat.

Dankzij deze hoge scores is Eindhoven in zijn categorie door het fDi panel uitgeroepen tot Europese stad van de toekomst 2010/2011. Deze toppositie bezorgt de stad bovendien een 20e plek in de top 25 van alle Europese steden die in de beoordeling aan bod zijn geweest. In dit totaaloverzicht, dat wordt aangevoerd door het trio Londen, Parijs en Moskou, is Amsterdam (12e plaats) naast Eindhoven als enige Nederlandse stad vertegenwoordigd. Eindhoven verslaat in deze top 25 onder meer Warschau, Helsinki, Manchester en Boedapest.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.