Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde Apple's appterreur iOS in zicht

Sommige gebruikers ergeren zich er groen aan, anderen maker er een speciaal mapje 'iDump' voor aan op de verst verwijderde home-pagina. Hoe dan ook: gebruikers van de iPhone zijn lang niet altijd blij met de apps die Apple plugt door ze hard in te bakken in iOS. We hebben het onder meer over het Weather, iBooks, Stocks, Compass, Game Center, Maps en Tips.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Regelmatig is de roep te horen om gebruikers de mogelijkheid te gunnen om ze te verwijderen, zoals ze dat ook kunnen doen met apps die ze zelf aanbrachten.

Cosmetisch

Maar verwijderen zit er waarschijnlijk niet in, zei ceo Tim Cook afgelopen najaar al. De apps zijn verweven met allerhande andere functies binnen het iOS-platform en verwijdering hier, zou problemen daar kunnen veroorzaken. Maar Apple lijkt de gebruikers toch tegemoet te komen, met een cosmetische aanpassing. Waarschijnlijk wordt het in een van de volgende releases van het besturingssysteem iOS mogelijk om op z'n minst een deel van deze ergerlijke 'bloatware' dan toch in ieder geval aan het oog te onttrekken. Dat leidt AppAdvice af uit inspectie van de programmacode van de nieuwste iTunes-software. In het zogeheten metadatabestand is sprake van nieuwe attributen voor de karakterisering van apps. Het attribuut "isFirstParty" was er altijd al, maar daar is nu bijgekomen "isFirstPartyHidebleApp".

WWDC 2016

AppAdvice schat in dat de mogelijkheid om sommige hard ingebakken apps van iOS te verbergen officieel beschikbaar zal komen in iOS' versie 10, die naar verwachting wordt vrijgegevens tijdens de dit najaar te organiseren Worldwide Developers Conference (WWDC).

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in