Egyptenaren grijpen terug naar inbellen

31 januari 2011
Egyptenaren wenden al hun inventiviteit aan om de internetblokkade die de Egyptische overheid heeft aangebracht, te omzeilen.

Vooral het oude inbelmodem bewijst nu weer zijn diensten. Inbellen bij een lokale internetaanbieder heeft geen zin, want die hebben ook geen internationale verbindingen. Verschillende actiegroepen hebben echter in allerijl in het buitenland inbelnummers ingericht.

Zo heeft de groep We Rebuild een toegangspunt tot internet opgezet in Zweden. Daarnaast is de groep bezig andere nummers op een lijst te zetten die op een eigen Wiki-pagina wordt bijgehouden. Ook de Duitse site Piratenpad heeft een pagina die Egyptenaren helpt hun internetcommunicatie op te zetten. De Franse provider FDN, dat ook een inbelnummer beschikbaar heeft gesteld, zegt voortdurend verbindingen te leveren aan Egypte.

Alleen abonees van de Egyptische provider 'Noor' hebben nog een normale verbinding met het internet. Deze internetaanbieder staat echter onder controle van de overheid. Noor heeft een marktaandeel van ongeveer 8 procent in het land.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.