ericsson

Eerste verlies Ericsson in bijna 4 jaar

Stevige tegenwind in een aantal grote markten

21 oktober 2016

Stevige tegenwind in een aantal grote markten

Ericsson heeft last van stevige tegenwind in een aantal belangrijke markten. Het boekte zijn eerste kwartaalverlies in bijna vier jaar na een zwaar derde kwartaal.

De fabrikant van apparatuur voor mobiele netwerken waarschuwde beleggers onlangs al dat de resultaten over het derde kwartaal aanzienlijk lager zouden uitvallen dan gedacht. Bij de presentatie van de definitieve cijfers bleek een nettoverlies van 233 miljoen Zweedse kroon, bijna 24 miljoen euro. Kenners rekenden in doorsnee op een kleiner verlies.

Ericsson meldde vorige week al dat de opbrengsten in het kwartaal zouden uitkomen op 51 miljard kroon, 14 procent minder dan een jaar eerder.

Met name in Brazilië, Rusland en het Midden-Oosten is het crisis. Telecombedrijven investeren daar minder in uitbreiding en verbetering van hun netwerken. Ook in Europa staat de vraag onder druk, omdat veel bedrijven vorig jaar al de uitrol van hun netwerken voor snel mobiel internet (4G) hebben voltooid. Daarbij ondervindt Ericsson zware concurrentie van Huawei Technologies en Nokia.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.