Beheer

Personal Tech

Eerste ultrabook van Dell: XPS 13

11 januari 2012
Dell kondigde gisteren op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zijn eerste ultrabook aan, de XPS 13. De superdunne laptop is 6 mm dik, weegt 1,35 kilo, krijgt een scherm van 13 inch en zal 999 dollar gaan kosten.

De XPS 13 lijkt veel op Apples MacBook Air en kan acht uur werken op een volle batterij. Het apparaat biedt dezelfde functionaliteit als een doorsnee laptop, en krijgt een standaard toetsenbord. Het zal in luttele seconden opstarten en gebruiksklaar zijn. De XPS 13 zal worden uitgerust met Smart Connect technology, waarmee email en feeds van sociale netwerken ook in de slaapmodus bijgewerkt kunnen worden.

Voor professionele gebruiker

De XPS 13 is gericht op professionele gebruikers maar zal wel via verkoopkanalen voor consumenten aan de man worden gebracht, zei een woordvoerder van Dell op de CES. Dell maakt een beweging weg van de consumentenproducten en legt focus op profijtelijker marktsegmenten als de zakelijke desktops en mobiele apparaten. Eerder stopte Dell met de Mini netbooks en enkele modellen van de Streak tablet, die zich niet konden verheugen in warme belangstelling van consumenten.

Dells ultrabook krijgt Intels dualcore i3, i5 of i7 Sandy Bridge processor, solid state-opslag tot 256GB en 4GB aan RAM-geheugen. Een camera en een USB 3.0-poort zijn aan boord.

Ultrabooks stelen Electronics Show

De ultrabooks van de verschillende leveranciers nemen een belangrijke plaats in op de CES, waar Dell overigens bescheidener dan eerdere jaren aanwezig is. Ook Lenovo , HP en Acer kondigden ultrabooks aan.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.