Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste patches voor Windows 8 in aantocht

De 6 security bulletins die Microsoft deze maand uitgeeft, bevatten patches voor in totaal 19 kwetsbaarheden in diverse producten. Van het zestal bestempelt Microsoft er 4 als ‘kritiek’. Deze updates zijn gericht op Windows 8, Windows RT en Windows Server 2012.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Dat ook het gloednieuwe besturingssysteem Windows 8 al zo kort na de introductie beveiligingslekken blijkt te hebben, is voor experts geen grote verrassing. WIndows 8 bouwt voort op Windows 7 en eerdere versies en bevat noodzakelijkerwijs veel ‘legacy’ programmacode om compatibiliteit met bestaande software te garanderen.Er waren overigens al eerder patches voor de proefversies van Windows 8 en RT verspreid, maar nog niet voor de definitieve versie die op 26 oktober is geintroduceerd.

Kritieke patch alleen voor versie 9 van Internet Explorer

Een van de kritieke updates is bedoeld voor de browser Internet Explorer en is specifiek gericht op versie 9, dat alleen op Windows 7 en Vista draait. De nieuwere versie IE10 die bij Windows 8 en RT hoort en de oudere browserversies IE6, IE7 en IE8 blijven buiten schot. Een andere beveiligingsupdate pakt niet nader omschreven lekken in de ontwikkelomgeving .NET aan. Alle versies van Windows hebben daarmee te maken.

Een update van ‘gematigd’ belang moet 4 zwakke plekken in het spreadsheetprogramma Excel onschadelijk dichten. Het probleem schuilt in alle versies vanaf Office 2003.

Zoals gewoonlijk geeft Microsoft pas details vrij over de patches nadat deze beschikbaar zijn gekomen. Dat gebeurt dinsdag 13 november rond 19 uur Nederlandse tijd. De vooraankondiging staat op Microsoft TechNet.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in