Eerste keurmerken Zeker-OnLine voor boekhoudpakketten

2 oktober 2014
De stichting Zeker-OnLine heeft de eerste keurmerken uitgereikt aan drie online boekhoudpakketten.

Het gaat om de pakketten Asperion, Reeleezee en Twinfield. De keurmerken werden uitgereikt door Jolanda Denis, lid van het managementteam van de Belastingdienst bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) in Amsterdam.

Externe, kritische blik

Het Keurmerk Zeker-OnLine moet de kwaliteit van de administratieve keten verbeteren. De genoemde leveranciers waren bereid om externen kritisch naar hun dienstverlening te laten kijken en tot gezamenlijke overeenstemming te komen over de kwaliteitseisen aan betrouwbare en veilige online administratieve dienstverlening. De keurmerkeisen bestrijken een breed terrein zoals veiligheid, betrouwbaarheid, functionaliteit, uitwisselbaarheid van gegevens en juridische aspecten als privacy en continuïteit.

Bestaande raamwerken

Het keurmerk is het resultaat van een samenwerking van softwareleveranciers van online boekhoudpakketten, de Belastingdienst, IT-auditors en ECP|Platform voor de InformatieSamenleving. Bij het opstellen van de eisen is gebruikgemaakt van bestaande raamwerken, zoals de veiligheidsrichtlijnen van het NCSC (Nationaal Cyber Security Center) en Cobit. Voor het eerst zijn deze verschillende raamwerken geïntegreerd en zijn er naast technische eisen vooral ook juridische eisen toegevoegd.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.