Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste keurmerken Zeker-OnLine voor boekhoudpakketten

Het gaat om de pakketten Asperion, Reeleezee en Twinfield. De keurmerken werden uitgereikt door Jolanda Denis, lid van het managementteam van de Belastingdienst bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) in Amsterdam.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Externe, kritische blik

Het Keurmerk Zeker-OnLine moet de kwaliteit van de administratieve keten verbeteren. De genoemde leveranciers waren bereid om externen kritisch naar hun dienstverlening te laten kijken en tot gezamenlijke overeenstemming te komen over de kwaliteitseisen aan betrouwbare en veilige online administratieve dienstverlening. De keurmerkeisen bestrijken een breed terrein zoals veiligheid, betrouwbaarheid, functionaliteit, uitwisselbaarheid van gegevens en juridische aspecten als privacy en continuïteit.

Bestaande raamwerken

Het keurmerk is het resultaat van een samenwerking van softwareleveranciers van online boekhoudpakketten, de Belastingdienst, IT-auditors en ECP|Platform voor de InformatieSamenleving. Bij het opstellen van de eisen is gebruikgemaakt van bestaande raamwerken, zoals de veiligheidsrichtlijnen van het NCSC (Nationaal Cyber Security Center) en Cobit. Voor het eerst zijn deze verschillende raamwerken geïntegreerd en zijn er naast technische eisen vooral ook juridische eisen toegevoegd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in