Loopbaan

Carriere
werkvloer

Een bom onder IT-functies

Veel vooral technische IT-functies op de tocht

© CBS
31 oktober 2019

Terwijl er nu over vrijwel de gehele linie een enorm tekort aan IT’ers bestaat, verdwijnen er de komende vijf tot tien jaar veel, vooral technische, IT-functies. Wat overblijft, is volgens Johan Op de Coul een aantal gespecialiseerde, meer bedrijfskundige IT-functies bij leveranciers van minimaal hbo-niveau.

Volgens de berichten is het dramatisch gesteld in de IT: er worden 60.000 IT’ers gezocht. Deze behoefte aan gekwalificeerde IT’ers moet vanwege het belang van ICT op korte termijn worden ingevuld.

Op een termijn van vijf tot tien jaar kun je er echter rekening mee houden dat veel (technische) IT-functies verdwijnen. Daarentegen groeit de behoefte aan meer bedrijfskundig gerichte informatici die over een hoge mate van businesskennis en meer strategische competenties beschikken, en vanuit die inzichten een integrerende en coördinerende rol vervullen voor het beheer van de informatievoorziening.

Zoeken naar gekwalificeerde informatici

Veel organisaties worstelen met de vraag: waar halen we gekwalificeerde informatici vandaan? Maar dan moet duidelijk zijn welke kwalificaties die informatici eigenlijk moeten bezitten. En vervolgens: met welke ontwikkelingen moet men rekening houden?

In dit artikel wordt vooral de focus gelegd bij de gevolgen van geïdentificeerde en structurele ontwikkelingen voor functies in het informaticavakgebied.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!