Beheer

Netwerken

EC steekt 9,2 miljard in breedband

2 oktober 2012
De Europese Commissie zal 9,2 miljard euro investeren in een nieuw fonds dat het gebruik van snelle en zeer snelle breedbandige netwerken stimuleert. De EC heeft het voorstel hiervoor vandaag overgenomen.

Het breedbandfonds maakt uit deel uit van de Connecting Europe Facility (CEF) waar 50 miljard in geïnvesteerd zal worden. CEF wil naast de digitale netwerken ook de Europese transport- en energiesector stimuleren. De investeringen zullen tussen 2014 en 2020 worden gedaan.

Sneller breedband noodzaak

Eurocommissaris Neelie Kroes benadrukt in haar blog de noodzaak van deze investeringen in snellere breedbandverbindingen. Doordat het internetgebruik elk jaar ruimschoots verdubbelt, raken de bestaande verbindingen op den duur verstopt en zullen bedrijven minder concurrerend en minder productief worden, zo redeneert Kroes. “We dwingen onze overheden om te voldoen aan de eisen  van de 21e eeuw met systemen uit de 20e eeuw.”

Europa achterop

Volgens Kroes dreigt Europa achterop te raken bij andere werelddelen. “In de VS hebben 4 van de 5 huishoudens al ultrasnelle 100-megabit netwerken, wat een verviervoudiging is in 3 jaar. Japan heeft al meer dan 20 miljoen glasvezelverbindingen en China installeert er alleen al dit jaar 35 miljoen.”

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.