Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse bank publiceert beveiligde browser voor internetbankieren

Duitse bank Sparkasse heeft een beveiligde browser ontwikkeld die speciaal voor internetbankieren is gemaakt. Het gaat om de browser S-Protect voor macOS en Windows. Door de browser te gebruiken, wordt voorkomen dat gebruikers slachtoffer worden van phishing.
hack
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

“Onze S-Protect is een zogenaamde hardened banking browser. Je kunt het het beste zien als een extra beschermend scherm voor internetbankieren. S-Protect voorkomt dat Trojans en andere kwaadaardige programma's die zich mogelijk op uw computer hebben verstopt, online bankieren bespioneren of manipuleren”, zo meldt Sparkasse. Veilig internetbankieren kan met S-Protect ook op geïnfecteerde pc’s.

S-Protect herkent elke afzonderlijke pagina die nodig is in het bankieren op basis van zijn adres. Alle andere internetpagina's zijn verboden, zo meldt Sparkasse op zijn website. “Klassieke beveiligingssoftware probeert altijd ‘alle vijanden te detecteren’ en faalt soms nog steeds. S-Protect daarentegen vertrouwt op het ‘ken je vrienden’-concept. Toegang tot sites van derden, gemanipuleerde of onveilige sites wordt dus van meet af aan verhinderd.”

Offline klanten overtuigen

De bank stelt dat S-Protect de mogelijkheid geeft om offline klanten met veiligheidszorgen over online bankieren te overtuigen. Regelmatig wordt er nog malware aangetroffen die bijvoorbeeld gebruikmaakt van toegankelijkheidsdiensten voor op Android. De basis voor S-Protect wordt gevormd door de Protect Browser van het Duitse Coronic.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in