Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse antitrustoverheid pakt Facebook aan

De Duitse antitrustwaakhond gaat Facebook sommeren te stoppen om bepaalde gebruikersdata te verzamelen. Volgens de mededingingsautoriteit misbruikt Facebook zijn machtspositie in Duitsland.
facebook

Het ‘Bundeskartelamt’ richt zich volgens Bild am Sonntag vooral om de uitwisseling van gegevens met externe providers, zoals Twitter, game-apps en websites, maar ook de dochters van het sociale medium, WhatsApp en Instagram.

Bakken gebruikersgegevens

Vanaf het moment dat deze andere kanalen Facebook-integraties inbouwen, zoals de Like-button of de mogelijkheid om met een Facebook-account in te loggen, krijgt het sociale medium bakken met gebruikersgegevens binnen en blijft het gedragingen van de gebruikers volgen.

Volgens de mededingingsautoriteit maakt Facebook hierbij misbruik van de machtspositie. Ook zijn gebruikers onvoldoende op de hoogte gesteld over wat er met hun gegevens gebeurde, vindt de autoriteit.

De verwachting wordt in Bild am Sonntag uitgesproken dat Facebook een deadline toegewezen krijgt waarop het de wijze van verzamelen van gebruikersdata moet hebben aangepast. Een woordvoerster van Facebook zei dat het bedrijf de bevindingen van de autoriteit betwist en het medium de beslissing zal aanvechten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in