Management

Juridische zaken
Facebook onderzoek

Duitse antitrustoverheid pakt Facebook aan

'Misbruik van machtspositie' moet aan banden worden gelegd, vindt Duitse mededingingsautoriteit.

14 januari 2019

'Misbruik van machtspositie' moet aan banden worden gelegd, vindt Duitse mededingingsautoriteit.

De Duitse antitrustwaakhond gaat Facebook sommeren te stoppen om bepaalde gebruikersdata te verzamelen. Volgens de mededingingsautoriteit misbruikt Facebook zijn machtspositie in Duitsland.

Het ‘Bundeskartelamt’ richt zich volgens Bild am Sonntag vooral om de uitwisseling van gegevens met externe providers, zoals Twitter, game-apps en websites, maar ook de dochters van het sociale medium, WhatsApp en Instagram.

Bakken gebruikersgegevens

Vanaf het moment dat deze andere kanalen Facebook-integraties inbouwen, zoals de Like-button of de mogelijkheid om met een Facebook-account in te loggen, krijgt het sociale medium bakken met gebruikersgegevens binnen en blijft het gedragingen van de gebruikers volgen.

Volgens de mededingingsautoriteit maakt Facebook hierbij misbruik van de machtspositie. Ook zijn gebruikers onvoldoende op de hoogte gesteld over wat er met hun gegevens gebeurde, vindt de autoriteit.

De verwachting wordt in Bild am Sonntag uitgesproken dat Facebook een deadline toegewezen krijgt waarop het de wijze van verzamelen van gebruikersdata moet hebben aangepast. Een woordvoerster van Facebook zei dat het bedrijf de bevindingen van de autoriteit betwist en het medium de beslissing zal aanvechten.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.