Beheer

Privacy
DuckDuckGo

DuckDuckGo belooft trackers Microsoft te blokkeren

Op een kleine uitzondering na...

8 augustus 2022

Op een kleine uitzondering na...

DuckDuckGo heeft toegezegd dat het er binnen enkele weken voor zal zorgen dat trackingscripts van Microsoft op websites van derden geblokkeerd worden. 

Dat meldt het bedrijf in een blog. Privacyonderzoeker Zach Edwards meldde eerder dit jaar dat DuckDuckGo op bepaalde websites scripts van Microsoft doorlaat. Dit terwijl DuckDuckGo zichzelf juist profileert als een browser die tracking tegengaat. De zoekmachine is juist opgezet om gebruikers bij het zoeken op internet betere privacy te bieden. De mobiele browsers voor iOS en Android zouden die trackers automatisch moeten blokkeren.

Dat dit voor sommige websites niet geldt, had volgens DuckDuckGo-topman Gabriel Weinberg te maken met “een contract met Microsoft voor zoeksyndicatie.”

Dit leidde tot een storm van protesten onder gebruikers van de browser. Nu laat Weinberg weten dat de overeenkomst beëindigd is en dat het bedrijf geen vergelijkbare contracten heeft of ooit heeft gehad met andere partijen. Dat betekent concreet dat de blokkade binnen enkele weken ingaat voor zowel de website als de apps. Wel laat DuckDuckGo het script bat.bing.com nog toe, maar alleen bij Microsoft-advertenties op het eigen platform. Hiermee kan de effectiviteit van webadvertenties gemeten worden.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.